2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

'Mobil sokak ekibi' projesi

Van Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Ertosun, sona eren 'Mobil Sokak Ekibi' projesinin, sokakta çalışan ve kayıt altına alınan 649 çocuğa yönelik gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle birlikte başarıya ulaştığını söyledi.

Van Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün, Doğu Anadolu Kalkınma Programı (DAKP) çerçevesinde hazırladığı 49 bin Euro'luk 'Mobil Sokak Ekibi' projesi sona erdi.

Yürütülen çalışmalar hakkında İHA muhabirine bilgi veren Hüseyin Ertosun, proje süresince kayıt altına alınan çocukların aileleri ile görüşmeler yaptıklarını belirtti. Bununla birlikte çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Ertosun, sokakta çalışan çocukların oranında azalma olduğunu dile getirdi. Bir yıllık süre içerisinde güzel çalışmalara imza attıklarını, projenin başarıya ulaştığını anlatan Ertosun, "DAKP'a sunulan ve yürütme süresi 1 yıl olan projemizin sınırlı kalmaması ve emeklerimizin boşa gitmemesi için kurum olarak kendi imkanlarımızla çalışmalara devam ettireceğiz. Bunun için Van Çocuk Araştırma ve Rehabilitasyon Merkezi'nin de (ÇAREM) 1 yıllık olan projesi sona erdi. Bu çerçevede bulundukları mevcut binayı boşaltmak zorunda kaldılar. Bu bina şuan kira karşılığı bize devredilmiş durumdadır. Sona eren projemizi devam ettirip çocuklara yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Öyle inanıyorum ki böyle devam ederse sokakta çalışan çocuk bırakmayacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 16:57:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?