3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Modern yanık merkezi hizmete hazır

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Öztekin Çıkman, uluslararası düzeyde hizmet verecek durumda olan yanık merkezinin hasta kabulüne hazır olduğunu belirtti. 

Hastane bünyesinde kurulan ve son teknoloji cihazlarla donatılan yanık ünitesi tamamlandı. Her hasta için bir oda olmak üzere 8 kişilik yoğun bakım ünitesi bulunan merkezde görev alacak personelin, Sağlık Bakanlığı tarafından verilen 2 aylık eğitimini tamamlayarak görev yerlerine döndüğünü kaydeden Opr. Dr. Öztekin Çıkman, yaklaşık 2 milyon YTL'ye mal olan merkezin hasta göçünü tersine döndüreceğini kaydetti. Daha önce Van'a en yakın olan Diyarbakır ve Erzurum'a giden hastaların gitmeyeceği gibi çevre illerden de hasta geleceğini kaydeden Opr. Dr. Çıkman, Türkiye'de benzeri bulunmayan merkezin bölgeye gelen yabancı turistlere de hizmet vereceğini anlattı. Dünyanın saygın akreditasyon kurumu Joint Commission International (JCI) Uluslararası Kalite Belgesi'ni almak için başvuruda bulunacaklarını belirten Opr. Dr. Çıkman, "Merkezimizden hastaların fizyo ve hidro terapisi için butterfly tedavi küvetleri, sadece merkezde tedavi görecek hastalar için özel bir ameliyathane ve diyaliz ünitesi de mevcuttur" dedi. 

Merkezde uygulanan kartlı sistem sayesinde yetkili personelin dışında kimsenin istediği gibi içeri giremeyeceğini kaydeden Opr. Dr. Çıkman, aynı anda bütün hastaların bilgisayar sistemi ile hareketlerinin takibi yapılacak bir de ünitenin bulunduğu belirtti.

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 15:38:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?