3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Mücadele ederken sevdiriyorlar

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, son günlerde meydana gelen olaylar sonrası gece kenar mahallelerde korsan gösteri yapanlara karşı mücadele ederken, gündüz de aynı mahallelere giderek çocukların gönüllerini fethetmeye çalışıyor. 

Polisin yaklaşık 2 yıldan bu yana kenar mahallelere giderek çocuklara yönelik yürüttüğü 'Gönül operasyonları' tüm hızıyla devam ediyor. Son zamanlarda Türkiye genelinde olduğu gibi Van'da da yapılan korsan gösterilerde çocukların kullanılmasına yönelik Emniyet Müdürlüğü ekipleri tedbiri elden bırakmıyor. 

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, yardımcısı Mustafa Uçkan, şube müdürleri ve çok sayıda polis memurlarının katılımıyla Yalım Erez Mahallesi sakinleri ziyaret edildi. 

Emniyet Müdürü M. Salih kesmez 75. Yıl Toplum Merkezi'nde toplanan mahalle sakinlerinin sorunlarını dinlerken, dışarıda ise şube müdürleri çocuklara dağıttıkları balonları şişirerek sohbet etti, Çevik Kuvvet Müdürlüğü ekipleri de çocuklarla doyasıya futbol oynadılar. 

Vatandaşların sorunları dinleyen Kesmez, emniyet teşkilatı olarak her zaman halkının yanında olduğunu göstermek için burada oldukları söyledi. Kesmez, "Müdür yardımcım ve şube müdürlerimle birlikte sizleri mahallenizde ziyaret etmeye geldik. Hep beraber sohbet etmeye geldik. Sohbet ederken de sıkıntılarınız varsa o sıkıntılarınızı konuşmaya geldik. Tabi hepimizin sıkıntısı var. Buraya gelirken yol durumunuzu gördük öğrencilerle konuştuk. Hani derler ya çocuklardan alan haberi. Biz de çocuklardan haberi aldık. Futbol sahası ile lise ihtiyacın olduğunu öğrendik. Aslında buraya Valimiz Özdemir Çakacak ile birlikte gelecekti. Malumunuz yakın bir zamanda Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ilimize geleceğinden dolayı yoğun bir şekilde hazırlık yaşıyor. Bu nedenle ben geldim, buradaki sorunlarını kendisine ileteceğim. Biz polis olarak her zaman vatandaşımızın yanındayız. Bizimle ilgili sıkıntılarınız varsa biz çözmeye varız. Eğer başka kuruluşlarla varsa onlara da iletiriz. Sıkıntılar ortak, sevinçler ortaktır" dedi. 

Daha sonra dışarı çıkan Kesmez'in etrafına toplanan çocuklar, 'Vali abi' diye bağırarak mahallelerine futbol sahası ile bir lisenin yapılmasını istediler. Kesmez ve beraberindekiler, polisler ile çocukların arasında oynanan futbol müsabakasını izledikten sonra getirdikleri balon ve şekerlemeleri çocuklara dağıtırken kısa süreli izdiham yaşandı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 13:24:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?