3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

'Mucize Hayatlar' Van'da start aldı

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, mültecilerin yaşadıkları sorunları, statüleri ve durumları konusunda halkı bilinçlendirmeyi amaçlayan 'Mucize Hayatlar' isimli projesini, Van'daki "60. Yıl Mülteci Tırı" çalışmasıyla başlattı.

Van'dan başlayan ve sırasıyla Nevşehir, Eskişehir, Kayseri, Ankara ve Konya güzergahını izleyip son olarak 22 Haziran'da İzmir'de sona erdirilecek proje kapsamında illerde mülteci temalı sergiler, insan hakları konulu film gösterimleri ile seminerler verilecek.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Asistanı Volkan Demirağ, amaçlarının bölge halkını mülteci statüsü ve durumu konusunda bilinçlendirerek o bölgede yaşayan mültecilerin ekonomik, sosyal ve kültürel imkanlarının artırmak, yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik bir bilgilendirme sürecini gerçekleştirmek olduğunu söyledi. Demirağ, projenin Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Barsan Global Logistik, T.C. Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, Uluslararası Af Örgütü işbirliği ile gerçekleştiğini belirtti.

Van'daki etkinliklerin ilk ayağı olan "60. Yıl Mülteci Tırı" çalışması, Beşyol mevkiinde başladı. Tır içerisinde açılan ve Türkiye'deki mültecilerin yaşamı ve durumunu anlatan fotoğraf ve resim sergisi, ziyaretçi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Düzenlenecek insan hakları konulu film gösterimleri ve seminerlerin ardından TIR'ın Kayseri'ye doğru hareket edeceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 16:06:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sezgin kuleli IP: 78.161.84.xxx Tarih : 3.06.2008 16:59:47

çok güzel bağış yapmak işterim