5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Müftüden uyarı!

MÜFTÜ ARVAS'TAN 'KURBANA EZİYET ETMEYİN' UYARISI

Van Müftüsü Nimetullah Arvas, kurbanlık hayvanlara eziyet edilmemesi ve hayvanların işin ehli olanlar tarafından kesilmesi uyarılarında bulundu.

Konu ile ilgili İHA muhabirine bilgiler veren Müftü Nimetullah Arvas, belirli bir servete sahip olan Müslümanların kurban kesmesinin dinin şiarlarından ve Hazreti Muhammed (S.A.V) tavsiyelerinden olduğunu belirtti.

Kesilecek hayvan için belirli şartların bulunduğunu söyleyen Arvas, bunlara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Satın alınacak hayvanlarda özellikle sağlık konusuna büyük hassasiyet gösterilmesini isteyen Arvas, dişleri dökülmüş, gözleri kör ya da sakat bir hayvanın kurban edilemeyeceğini belirtti. Özellikle kesim konusuna büyük hassasiyet gösterilmesi gerektiğini ifade eden Arvas "Kesilecek hayvanlara kesinlikle eziyet edilmemelidir. Bunun için de gerekli tedbirler önceden alınmalıdır. En doğrusu kesimin işin ehli kişilere verilmesidir. Zaten ilimizde kesim yerleri belirlenmiş. Hayvanlar buralarda daha hijyenik bir biçimde kesilmelidirler. Dini olarak yapacağımız bu görevi ruhuna uygun bir biçimde gerçekleştirmeliyiz. Ayrıca şimdiden tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutluyor, hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 13:45:05
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 16:40:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?