3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Müftülükten yeni öğrencilere yemek

Van İl Müftülüğü, bu yıl Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İlahiyat Fakültesi'ne kayıt yaptıran öğrencilere yemek ikram etti. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Van Eğitim Merkezi'nde verilen yemeğe İlahiyat Fakültesi öğretim görevlileri ile bu yıl kayıt yaptıran öğrenciler katıldı. İkram edilen yemeklerin yenilmesinden sonra konferans salonunda devam eden etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. 

Ardından kısa bir konuşma yapan Van İl Müftüsü Osman Artan, bu yıl öğrenci alımlarının yapılmasından dolayı son derece mutlu olduğunu belirtti. 

Yıllardır fakültede çok güzel hocaların bulunduğunu ifade eden Artan, öğrenci olmayışın ise kendilerini hep üzdüğünü kaydetti. Bir okulun içerisindeki öğrencilerle güzel olduğunu ve anlam kazandığını anlatan Artan, "Bunun çok büyük üzüntüsünü yaşıyorduk. Yüksek Öğretim Kurulu'nda (YÖK) bulunan değerli hocalarımızın katkılarıyla bu yıl 41 öğrencimiz kayıt yaptırmıştır" dedi. 

Diploma almanın çok kolay olduğunu, önemli olanın kaliteli bir eleman olarak yetişmek gerektiğini de sözlerine ekleyen ve bu konuda öğrencilere nasihatlerde bulunan Müftü Osman Artan şöyle konuştu;
"Sizler ve bizler peygamber mesleği yapıyoruz. Kiminiz ileride müftü, imam, müftü yardımcısı, kurs hocası olacaksınız. Okula kayıt olmak, diploma almak herkesin yapabileceği bir iştir. Fakat kaliteli eleman olarak yetişmek herkesin yapamayacağı bir iştir. Onun için sizlerin kafasını karıştırmak isteyen insanlar olacaktır. O yüzden kesinlikle siyasi ve ideolojik olaylar içerisine girmeyiniz. Bunu yaparsanız, hem kendinizi yetiştiremezsiniz. Hem de sizlere güvenen ailelerinizi üzmüş olursunuz" dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından etkinlik, Van İl Müftüsü Osman Artan'ın öğrencilere birer Kur'an-ı Kerim meali hediye etmesiyle sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 13:21:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?