5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Muhasebeciler Günü kutlandı

1 MART MUHASEBECİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Yakup Simeklioğlu, meslek mensubu olarak topluma ve ekonomiye sağladıkları katma değer ve kayıt dışı ekonomi ile mücadelelerinin yanında, kayıt dışı ekonomiye ilişkin sosyal bilincin doğru bir şekilde gelişmesi için de azami çaba sarf ettiklerini söyledi.

1 Mart Muhasebeciler Günü nedeniyle Van SMMMO tarafından Urartu Oteli’nde bir yemek verildi. Van Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan ve VATSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Çelik’in de katıldığı yemekte bir konuşma yapan Yakup Simeklioğlu, özellikle gelişen iş dünyasının muhasebeciye olan gereksiniminin devamlı olarak artmaya devam ettiğini söyledi.

Simeklioğlu, “Muhasebe artık yeni yatırımlara, yeni projelere karar verme sürecinde şirket yöneticilerine ve müşterilerine rehberlik eden projeler üreten, yol gösteren bir departman haline gelmiştir. Küreselleşmeyle birlikte teknolojik gelişmeler ve artan rekabet işlemleri sürekli değişmeye zorlanırken, muhasebe eğitimini ve bizleri de gelişen ve değişen yeni şartlara uyum sağlamaya teşvik etmektedir. Tüm özverili çalışmalarımız, artan iş yükümüz ve sorumluluklarımızın karşılığında hakkımız olan ve tüm meslek camiamızın özlemle beklediği ‘Asgari ücret tarifesi’ odalarımızdan gelen öneriler doğrultusunda üst birliğimiz olan TÜRMOB tarafından hazırlanarak Maliye Bakanlığı’na iletilmiş olup, her yıl Resmi Gazete’de ilan edilmesi gerekirken 2010 ve 2011 yılı asgari ücret tarifesi Maliye Bakanlığı tarafından henüz belirlenmemiş olup hala yayınlanmayı beklemektedir. Kendimize ait tek isteğimiz olan tarifeden bile yoksun bırakılarak çalışmalarını sürdüren meslek mensuplarımız, Muhasebeciler Günü’ne artan iş yükü ve sürekli çoğalan sorumlulukları omuzlarında taşıyarak girmektedir. Meslek mensubu olarak topluma ve ekonomiye sağladığımız katma değer adına bir taraftan kayıt dışı ekonomi ile mücadelemizi sürdürmekte, bir tarafında da kayıt dışı ekonomiye ilişkin sosyal bilincin doğru bir şekilde gelişmesi için azami çaba sarf etmekteyiz” dedi.

1 MART MUHASEBECİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2011 Pazar 10:04:01
Güncelleme :6 Mart 2011 Pazar 15:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?