6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Muhasebeciler ruhsatlarını aldı

VAN'DA 42 YENİ MUHASEBECİ RUHSATLARINI ALDI

Van Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası (SMMM) Odası'nda düzenlenen törende 42 yeni muhasebeci işletme ruhsatlarını aldı.

Van SMMM Odası'nda düzenlenen ruhsat dağıtım törenine Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Sefa Tatlısu, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mevlüt Akdaş ile eski ve yeni muhasebeciler katıldı. Tören öncesi konuşmasına başlamadan önce bir üzüntüsünü dile getiren SMMM Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Simeklioğlu, "Sözlerime başlamadan önce bir yanlışlığı ifade etmek istiyorum. Biz tüm meslektaşlarımızı bu toplantıya davet etmiştik. Ama maalesef personelin yanlış anlamasından dolayı meslektaşlarımı burada göremeyince hayal kırıklığına uğradım. Personelin sadece ruhsat alanların davet edileceğini anlamaları üzerine Ağrı ve Hakkari'deki arkadaşları çağırmadıklarını söylediler. Saat 10:00'da da aramalarına rağmen uzakta olduklarından dolayı toplantıya gelemedikleri için onardan özür diliyorum. Daha sonra da personelle yavaş yavaş hesaplamaya başlayacağım" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Simeklioğlu, serbest muhasebecilikten SMMM'ye geçiş uygulamasının 10 Temmuz 2008 tarihinde kabul edildiğini ve 26 Temmuz 2008 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirterek "5786 Sayılı Kanun'un geçici 11. Maddesi ile SM'den SMMM' geçişle muhasebe mesleğinde yeknesaklığı saklamak ve mesleğin istenilen standartlara sahip olması yönünde atılan önemli adımlardan birini gerçekleştirmiştir. Yaklaşık 30 bine yakın serbest muhasebeci mesleki uyum eğitimine tabu tutularak eğitimin ardından özel SMMM yeterlilik sınavına girmektedir. Türkiye genelinde birinci dönem 20 Aralık 2009 tarihinde 12 bin 420 kişi, ilimizde ise 79 kişi sınava girmiş. Bu sınavda ise 42 kişi başarılı olmuştur. Birinci dönemde Türkiye başarısı yüzde 49'larda olup ilimizin başarısı ise yüzde 60'lardadır. SM'den SMMM'ye geçişte başarılı olan meslektaşlarımı tebrik eder, başarılı olmayanlara ise girdikleri ve girecekleri sınavlarda başarılı olmalarını dilerim" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından ruhsat dağıtım törenine geçildi. Simeklioğlu, çerçeveletilmiş ruhsatı salonda bulunanlara göstererek, "Ruhsatlarımız artık Avrupa standartlarını uygun olarak hazırlanmıştır" dedikten sonra sırasıyla sahiplerine dağıttı.

VAN'DA 42 YENİ MUHASEBECİ RUHSATLARINI ALDI
VAN'DA 42 YENİ MUHASEBECİ RUHSATLARINI ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 16:38:03
Güncelleme :11 Haziran 2010 Cuma 16:50:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?