3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Muhsin Yazıcıoğlu Van'da

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ülkenin sürekli yapay gündemlerle meşgul olduğunu ve bunların Türkiye'yi tükettiğini söyledi. Yazıcıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'ni de (CHP) eleştirerek, Önder Sav'ın açıklamalarının üzücü olduğunu belirtti.

Doğu Anadolu Bölgesi gezisi kapsamında uçakla Van'a gelen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Van Ferit Melen Havaalanı'nda partililer tarafından karşılandı.

VIP salonunda bir süre dinlenen Yazıcıoğlu, burada basın mensuplarına güncel olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin yıllardır sürekli yapay gündemlerle meşgul olduğunu söyleyen Yazıcıoğlu, ülkenin asıl sorunlarının güvenlik, özgürlük ve refah olduğunu belirtti.

Yazıcıoğlu, "Türkiye'nin gerçek anlamda çözmesi gereken sorunlar var. Ama
ne yazık ki yıllardır ülkeyi yöneten iktidarlar asıl sorunlara eğilmedi. Bugünkü iktidarda bu asıl sorunları çözmek üzere milletten aldığı gücü kullanma yerine, gerilimin bir parçası haline geldi. Van'da olduğu gibi Türkiye'nin birçok ilinde birinci ve öncelikli sorun işsizliktir. Bu sorunu çözmedeki en büyük sorumluluk da siyasetçilerin, iktidarlarındır. İktidarlar yapay gündemlere takılmayacaklar, gerilim senaryolarının peşinde koşmayacaklar, onlar da bürokratik elitlerin ve ülkede yıllardır sadece devlet kaynaklarını ve yetkilerini kullanarak iktidarda kalmaya alışmış olan CHP zihniyetinin oluşturduğu gündemlere takılmayacak, onların çekmiş olduğu alanlara başını açarak koşa koşa gitmeyecek. Önce iş, aş, özgürlük ve güvenlik problemlerini çözmekle meşgul olacaklar. Ama maalesef dünün de, bugünün de iktidarları bu meselelere yeterince yaklaşamadılar" dedi.

Türkiye'nin enerjisini yalanlara dolanlara ve daha çok gerilimlere harcadığını da ifade eden Muhsin Yazıcıoğlu, bu tür yaklaşımların ülkeyi tükettiğini belirtti. Parti kapatma davaları, Yargıtay bildirisi, 'Ben takip ediliyorum o takip ediliyor', 'Dinlendim, dinlenmedim' gibi tartışmaların Türkiye'nin gündemini alıp götürdüğünü anlatan Yazıcıoğlu, bunun bir yönetim sorunu olduğunu kaydetti.

Yarım kalmış olan GAP'ın tamamlanması için başlatılan çalışmaları memnuniyetle karşıladıklarını da dile getiren Yazıcıoğlu, daha önceki yıllarda hep bunun başlatılması yönünde açıklamalarda bulunduklarını ifade etti. Yazıcıoğlu, AK Parti'yi kastederek, bütün yetersizliklerine rağmen GAP'ın başlatılmasını faydalı olarak gördüklerini söyledi.

GAP'ın tamamlanmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Yazıcıoğlu, "Şu ana kadar yapılmış olan yatırımlarda, kanallar açılmadığı ve araziler sulanabilir hale getirilmediği sürece oradaki yatırımlar bir işe yaramıyor. Ancak buna paralel olarak mutlaka yörenin limanlarla Ortadoğu'yla, Orta Asya'yla demiryolu ve karayolu bağlantılarını rahatlatması, güçlendirmesi; bununla birlikte kargo uçaklarının kalkacağı şekilde havaalanlarının genişletilmesi lazım. Çünkü bunun bir entegrasyon olarak değerlendirilmesi gerekiyor. O bakımdan uzun zamandır durgunluğundan dolayı eski iktidar gibi, bu iktidarında kabahati vardı. Yani 5 yıldır maalesef bu adımlar atılmamıştı. Şu anda ise bu açılımı faydalı olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın hac ve Hz. Muhammed (S.A.V.) ile ilgili açıklamalarıyla ilgili soru üzerine ise Yazıcıoğlu, şunları söyledi: "CHP oldu bitti böyle. İşte halktan kopuk, milletten uzak ve sadece devlet erkinin imkanlarını kullanarak siyaset yapmaya alışmış, özgürlükler karşıtı bir CHP var önümüzde. Bu hiç değişmedi, değişmeyecektir.Önder Sav'ın gafı ile zamanında BBP olarak yeterli tepkiyi koyduk. Tabii biz Danimarka'da, Avrupa'da Peygamber Efendimiz'e yapılan hakaretlere tepki gösterirken, bu coğrafyanın kültüründen habersiz olmayan, değerleriyle ilgili bilgi sahibi olan bir siyasi partinin genel sekreterinin hac farizası ile istisnada bulunması vatandaşımıza 'Muhammed seni kapar' gibi istida göstermesi üzüntü verici bir şey. İnsanlar gaf ta yapabilirler, dil sürçmesi de olabilir. Eğer böyle ise hemen özür dileyerek düzeltebilirdi. Maalesef bunu düzeltme yönünde de çok fazla bir adım atmamışlardır. Ancak benim söylediğim gibi Türkiye'nin asıl sorunları bu değil.

Öte yandan dinleme olayına gelince. Önder Sav'ın uzaktan dinleme olayı çok farklı bir boyuta ulaştı. Bunun bir gizli dinlenme değil, sadece telefon takibi olduğu, bir gazeteci tarafından takibe uğradıkları ya da kendilerinin bu takibe takıldığı gibi karmaşık bir hal aldı. Tabii bunun mahkeme tarafından detaylı bir şekilde çözülmesi geriyor. Ancak fedakarca görev yapan polis teşkilatının böyle topyekun suçlu pozisyonuna sokulması, böyle durmadan polise karşı komploculuk yakıştırması yapılmasını doğru bulmuyorum. Siyasetçilerin kendi hataları, kendi yaklaşımlarından kaynaklanan yetersizliklerinin faturasını da kimse güvenlik güçlerine, kahraman emniyet güçlerine
yüklememelidir."

Bir gazetecinin "TRT'de 24 saatlik farklı dil ve lehçelerde yayın yapması konusunda BBP'nin görüşü nedir?" şeklindeki sorusuna ise Yazıcıoğlu, bunun 5 saate veya 24 saate çıkartılmasının bir fark oluşturmadığı, RTÜK kontrolünde gerçekleşeceği için lehçelerde yayın yapmasının bir mahsuru olmadığı cevabını verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu, yaptığı açıklamaların ardından partisi tarafından düzenlenecek mitinge katılmak üzere karayolu ile Bitlis'e hareket etti.

.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2008 Cumartesi 17:37:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?