5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Muhtar adayı 100'ü geçti!

Van'da 29 Mart Yerel Seçimleri'ne kısa bir süre kala mahallesinin muhtarı olmak için aday olanların sayısının 100'ü aştığı öğrenildi.

Seçimler için partiler, belediye başkan adayları, il genel ve belediye meclis üyelerinin çalışmalarını yürütürken, muhtarlar ise birbirleri ile kıyasıya yarışıyor. 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde sayısının daha az olduğu öğrenilen muhtarlar, bu yıl ki seçimler için atağa kalktı. Van'ın 32 mahallesine, muhtar olmak isteyen adayların sayısı 100'ü aşarken, mahalle başına 3-4 muhtar adayı düşüyor.

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Van Muhtarlar Derneği ve Şerefiye Mahallesi Muhtarı Şükrü İnan, bu yılki muhtarlık seçimlerinin kızışacağını belirtti. Bazı vatandaşların 'Muhtarlar çok iyi para alıyor' düşüncesi ile adaylığını bıraktığını ifade eden İnan, 28 yıllık muhtarlık hayatında ilk defa bu kadar çok aday ile karşılaştığını dile getirdi. Vatandaşın, oyunu genellikle mevcut muhtardan yana kullandığını da sözlerine ekleyen İnan, "Bir muhtar hakkı ile görevini yaparsa tekrar seçilme şansı çok fazladır. Ama bu görevi kötüye kullanan muhtarlarımız ise maalesef tekrar buraya oturamazlar. Çünkü halk kimin görevini en iyi şekilde yaptığını çok iyi bilmektedir. Muhtarlık zor ve emek isteyen bir görevdir. Muhtarlar, millet ile devlet arasında köprü görevini üstlenen bir mercidir. Onun için göreve gelecek olan her muhtar adayından vatandaşa hizmet etme bilinci ile aday olmalarını istiyoruz. Şimdiden tüm adaylarımıza başarılar diliyorum" dedi.
 

Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 18:17:10
Güncelleme :9 Mart 2009 Pazartesi 18:23:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?