5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Muhtarı TC Kimlik numarası kurtardı

Van'ın Çitören Köyü Muhtarı Abdullah Yıldırım, nüfus kayıt bilgileri benzerliği yüzünden sürekli bir başkasına ait çeşitli hapis cezaları olan adli sicil kaydı örneğinin kendisine verildiğini, otomobiline ise bu yüzden haciz konulduğunu belirtti.


Adapazarı doğumlu Sakarya Söğütlü ilçesi Fındıklı köyü nüfusuna kayıtlı olan Abdullah Yıldırım isimli vatandaş ile Vanlı muhtar Abdullah Yıldırım'ın anne ve baba isimleri ile doğum yıllarının aynı olmasına karşılık sadece T.C. Kimlik numarası ve doğum tarihinin ay, gün bölümleri farklılık gösteriyor. Yaşanan nüfus kütük benzerliğinden dolayı hiç bir suç işlememesine rağmen bilgisayara isim ve soy isim girilerek yapılan arama sonucu verilen Adli Sicil Kayıt örneğinde Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen biri 10 yıl 5 ay, diğeri ise 3 yıl 4 ay olmak üzere 2 ayrı Adli Sicil Kaydı çıktığını kaydeden Yıldırım, son olarak da sattığı otomobilinin devir işlemleri için Van İl Emniyet Müdürlüğü'ne gittiğinde aracın Sakarya 1. İcra Müdürlüğü'nden hacizli olduğunu öğrendiğini söyledi.

Sakaryalı Abdullah Yıldırım isimli şahıs işlediği tüm suçların işlendiği Adli Sicil Kayıt Örneği'nin her seferinde kendisine verildiğini ifade eden Muhtar Yıldırım, "Bu sorun ile ilk kez 5 yıl önce silah ruhsatını yenilemek için Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na gidip sabıka kaydı aldığım zaman karşılaştım. Bir anda etrafını çeviren polisler, beni alıp polis merkezine götürdüler. Burada T.C. kimlik numaramın farklı olduğunu görmeleri üzerine ifademi aldıktan sonra serbest bıraktılar. Ben 2 dönemdir köy muhtarlığı yaptığımı halde o günden sonra bir sorunla karşılaşmadım. Bir hafta önce tekrar silah ruhsatını yenilerken, aynı sorunla karşılaştım. Memurlar, bilgisayarda isim ve soy isim ile sicil kayıt araması yaptıklarından bu kişinin vukuatlarla dolu olan sicil kaydını çıkarıp bana veriyorlar. Ama T.C. kimlik numarası ile doğum tarihimin gün ve ayı farklı olunca beni serbest bırakıyorlar" dedi.


Son olarak da sattığı özel otomobilinin kayıt devir işlemlerini yapmak üzere Van İl Emniyet Müdürlüğü'ne gittiğinde aracın Sakarya 1. İcra Müdürlüğü'nce haciz konulduğunu öğrendiğini ifade eden Muhtar Yıldırım, "Günlerdir bu hatayı düzeltmeye çalışıyorum. Ben bu insanın mağduruyum. Ben bu şahıs ile T.C. kimlik numarası yerine isim ve soy isim ile adli sicil kaydı araması yapan memurlar hakkında da suç duyurusunda bulunacağım" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 14:45:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?