3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Muhtarlar toplantısı yapıldı

Van Vali Yardımcısı Ali İpek, seçilmiş kişilerin oturdukları mevkilerin insanlara hizmet için var olduğunu söyledi.

Van İl Özel İdaresi A Kampüsü salonunda düzenlenen İl İstihdam Kurulu toplantısı, Van Vali Yardımcısı Ali İpek'in başkanlığında gerçekleştirildi. İl Genel Meclis Üyeleri ve 33''ü merkez mahalle, 91 köy muhtarı olmak üzere toplam 124 muhtarın katıldığı toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından muhtarlara hitaben bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Ali İpek, insanların, seçilmişlerden bekledikleri hizmetlerin önemine değindi. Mevki sahibi olan herkesin oturduğu koltuklarda bekleneni sunmak zorunda olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı İpek, vatandaşların buraları kendilerine hizmet etme karşılığında verdiğini kaydetti.

Konuşmalarında 2003 yılından günümüze kadar uygulanan Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında il genelinde yapılan çalışmalara da değinen Vali Yardımcısı İpek, "Son 3 yıl içerisinde Van'da önemli hizmetler yapılmıştır. 2008 yılında da bu çalışmalar devam edecektir. KÖYDES ilk uygulamaya konulduğu zaman Türkiye genelinde 2 katrilyonluk bir kaynak ayrılmıştı. Fakat 2008 yılı için Türkiye geneline ayrılan kaynak ise 500 trilyondur. Van'ın bu dağılımda ne kadar pay alacağı ilerleyen günlerde belirlenecek ve çalışmalarımıza öyle başlayacağız. Siz muhtarlarımızdan da bu süreç içerisinde il genelini ilgilendiren sorunları dile getirmenizi bekliyorum. Yalnız şunu da bilin ki ben Vali Yardımcısı Ali İpek olarak, hangi hususta olursa olsun, her türlü sıkıntıya yardım edeceğim. Yeter ki sorunları kanun ve hukuk çerçevesinde bitirelim ve mutlu olalım" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından toplantı katılımcıların il geneli ilgilendiren sorunları dile getirmeleri ile devam etti. İlk sözü alan İl Genel Meclis üyesi Fuat Avcı, geçtiğimiz yıl verilen ödeneklerin hizmetlerin tamamlanmasında yetmediğini, geriye kalan ödeneklerinde ilçelere dağıtılmasıyla birlikte işlerin yarım kaldığını dile getirdi.

Daha sonra söz alan katılımcılardan Van Muhtarlar Derneği ve Şerefiye Mahalle Muhtarı Şükrü İnan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından verilen kömürlerin dağıtımında adaletsizliğin yaşandığını ifade ederek, muhtarlara yönelik ortaya çıkan 'Muhtarlar kömürü satıyor' şeklindeki söylemlerinde gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Süphan Mahallesi Muhtarı Tamer Demez ise konuşmasında, bazı televizyon dizilerinde rol verilen muhtarların iki yüzlülükle suçlandığını ifade ederek, öyle olmadıklarını dile getirdi. Demez, Başbakanlığa iletmek üzere muhtarlar olarak bu konuda kampanya başlatacaklarını vurguladı.

Diğer katılımcıların da kömür dağıtımı başta olmak üzere sorun ve sıkıntılarla ilgili görüşlerini belirtmelerinin ardından toplantı, SYDV mütevelli heyetine 2 muhtarın üye olarak seçilmesiyle sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 13:57:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?