7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Muhtarlardan Kaya'ya teşekkür plaketi

MAHALLE MUHTARLARINDAN BAŞKAN KAYA'YA TEŞEKKÜR PLAKETİ

Van mahalle muhtarları, Belediye Başkanı Bekir Kaya'yı makamında ziyaret ederek çalışmalarından dolayı bir plaket verdiler.

Van Muhtarlar Derneği Başkanı ve aynı zaman da Şerefiye Mahallesi Muhtarı olan Şükrü İnan ile beraberindeki muhtarlar, Başkan Kaya'yı makamından ziyaret ettiler. Başkan Kaya'ya teşekkür plaketini veren İnan, belediyenin büyük bir borçlu yükü ile alınmasına rağmen şuana kadar yaptığı çalışmalardan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi. Belediyenin şeffaf ve tarafsız bir yönetim sergilemesinden dolayı ayrıca mutlu olduklarını kaydeden İnan, muhtarlar olarak belediyeye her zaman yardımcı olacaklarının sözünü verdi. İnan, "Belediye hepimizin belediyesi. Siz ne kadar çalışırsanız biz de size o kadar yardımcı olacağız. Eksiklikler olabilir ama önemli olan niyet ve azimdir. Belediyenin içerisinde olduğu durumu çok iyi biliyoruz. Belediyenin 180 milyon lira borcu var. Hem borç ödeyerek hem de hizmet yaparak önemli bir başarı sergilenmiştir" dedi.

Hükümetin belediyeye el atması ve borçlarla ilgili yardım yapması gerektiğini ifade eden İnan, "Kentin tüm sorunları belediyeye havale edilmemelidir. Kar çalışmalarında da biz sadece belediyenin çalıştığını gördük. Devlet kurumlarının size yardımcı olmaması bizi üzmüştür" şeklinde konuştu.

Muhtarların ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kaya ise halkın taleplerine yerine getirmeye ve mahcup olmamak için çalıştıklarını söyledi. Sorunların ancak el birliği ile çözülebileceğinin altını çizen Kaya, "Herkesin köşesine çekildiği bir tarz başarı getirmez. Sürekli diyalog halinde bir çalışma yapacağız" dedi.

Belediye borçlarını artık gündemlerinden çıkardıklarını söyleyen Başkan Kaya, "Haksız bir yolla belediye borçlandırılmış ve bazı kişilere peşkeş çekilmiş ise de biz bunun gereğini yaparız. Hükümetten bir beklentimiz yok. Siyasi polemik olsun diye söylemiyorum. Seçim dönemine yaklaşıldığında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) milletvekilleri her toplantının başında ve sonunda belediyeye laf atıyor ve karalıyorlar. Borcun ödenmesi için hiçbir yardım beklemiyoruz. Sadece isteğimiz, belediyeyi dillerine dolamaktan artık vazgeçsinler" şeklinde konuştu.

Muhtarların, 'Siz kar temizleme çalışmalarında DSİ ve Karayolları bölge müdürlüklerinden yardım istediniz mi? şeklindeki sorusuna ise Başkan Kaya, "Kesinlikle emin olun ben onu artık tartışmak bile istemiyorum. DSİ Bölge Müdürünü ben aradım, arkadaşlarım Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi'ni aradılar. Bir ay önce bir toplantı yapıldı ve kış hazırlıkları için protokol hazırlayayım dedik. Ama Edremit Belediyesi'ne ait olan bir greyderin istenmesi üzerine hiç bir protokol yapılmadı. Ama en sevindiğimiz nokta şudur; Bu kentte insanlar hiçbir siyasi kaygı gütmeden bu çalışmaya dahil oldular. En büyük destek buydu bizim için, bu beni çok mutlu etti. Sadece isteğimiz bizi rahat bıraksınlar. Biz artık devlet mantığından bir şey beklemiyoruz. Belediye çalışmalarımız siyasi hesaplarla istismar edildiğini gördüğüm için artık bir şey beklemiyorum" diye konuştu.

Muhtarlara, değişik dillerden hazırlanan ve Van'ı tanıtan kitaplardan da veren Belediye Başkanı Bekir Kaya, daha sonra bazı muhtarlar ile birlikte 'Kent Konseyi 2. Olağan Genel Kurulu'na katılmak üzere gitti belediye binasından İskele Caddesi üzerinde bulunan Van Ticaret ve Sanayi Odası'na gitti.

MAHALLE MUHTARLARINDAN BAŞKAN KAYA'YA TEŞEKKÜR PLAKETİ
MAHALLE MUHTARLARINDAN BAŞKAN KAYA'YA TEŞEKKÜR PLAKETİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 16:55:01
Güncelleme :6 Mart 2010 Cumartesi 22:24:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?