2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Müküs çayına regülatör

Amerika Türk Konseyi (ATC) Yönetim Kurulu üyesi Cengiz İsrafil, bölgede iki projeye imza atarak Siirt Pervari Barajı ve Van Bahçesaray'daki Müküs Çayı üzerinde 2 regülatör tesisi kuracaklarını söyledi. 

Van Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (VASİAD), Amerika Türk Konseyi (ATC) Yönetimi Kurulu üyeleri onuruna bir yemek verdi. Urartu Oteli'nde gerçekleştirilen etkinliğe Van Valisi Özdemir Çakacak, Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Çalım, Van Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, daire amirleri, ATC Yönetimi Kurulu ve VASİAD yönetimi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Van ve Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) tanıtım CD'lerinin izlenmesiyle devam etti. 

Ardından açılış konuşmasını yapan VASİAD Başkanı Dr. Ali Çiçeksay, bu tür ikili ilişkilerin yatırıma sunduğu öneme değindi. Gerçekleştirilen ziyaretler sayesinde yapılan yatırımların hayli arttığını dile getiren Dr. Çiçeksay, ATC Yönetimi Kurulu üyelerine teşriflerinden dolayı teşekkür  etti. 

ATC Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Korgeneral Brent Scowcroft ise gösterilen ilgiden dolayı hayli memnun kaldıklarını ifade etti. Türkiye'yi çok sevdiğini belirten Scowcroft, Türkiye'nin her zaman Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) müttefiki olduğunu kaydetti. 40 yıldır Türkiye'ye gelip gittiğini anlatan Scowcroft Van'a gelmeyi çok arzuladığını vurguladı. 

Van'ın kültürel ve doğal kaynaklarının çok üst seviyelerde olduğunu dile getiren Scowcroft bunların iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Vanlılara müjdesinin olduğunu ifade ederek kısa bir konuşma yapan ATC Yönetim Kurulu üyesi Cengiz İsrafil ise Van'a 1989 yılında rahmetli Turgut Özal'ın danışmanıyken geldiğini belirtti. Bölgede 2 projeye imza atacaklarını ifade eden İsrafil, Siirt Pervari Barajı ve Van Bahçesaray'daki Müküs Çayı üzerinde 2 regülatör tesisi kuracaklarını kaydetti. Bu ihaleleri aldıklarını, gerekli çalışmaların yapıldığını vurgulayan İsrafil, bunun tamamlanması halinde inşaata başlayacaklarını söyledi. Tesislerde 17 GB elektrik üretileceğini anlatan İsrafil, bunun 800 milyon dolar civarında bir yatırım olacağını dile getirdi. 

Yapılan konuşmaların ardından Vanlı aşıkların seslendirdiği parçaların söylenmesinin ardından protokolün ATC Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Korgeneral Brent Scowcroft'a ve kendilerine sunulan plaketleri almaları ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 13:42:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?