2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Mülteci ve sığınmacılara meslek şansı

Van'da geçim sıkıntısı çeken mülteci ve sığınmacıların, kurs çerçevesinde gördükleri eğitim sayesinde para kazanmaya başladıkları bildirildi.

Van Emniyet İl Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Van Ofisi ve Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Desteleme Vakfı (MEKSA) işbirliği ile mültecilere ve sığınmacılara yönelik düzenlenen el sanatları eğitim kursundan sona yaklaşılıyor. Maddi sıkıntı yaşayan mülteci ve sığınmacılara gelir kaynağı oluşturmak amacıyla organize edilen kursta, ahşap süsleme, takı işlemeciliği ve seramik gibi eğitimler alan kursiyerlerin meslek sahibi oldukları kaydedildi. Boş zamanlarında evlerinde kursta öğrendikleri çalışmaları yaparak sattıklarını dile getiren mülteci ve sığınmacılar kendilerine böyle bir olanak sunanlara teşekkür ettiler. Artık hiçbir sıkıntı yaşamayacaklarını ifade eden kursiyerler, hazırladıkları el sanatlarını pazarlarda satabildiklerini kaydettiler.

MEKSA Eğitim Koordinatörü Hakan Güngörmez de, eğitimlerin tamamlanmasına kısa bir süre kala Van'da bulunan mülteci ve sığınmacılara gelir kaynağı oluşturarak onların vasıflı bir hale gelmelerini sağladıklarını dile getirdi. Güngörmez, eğitim gören 20 mültecinin boş zamanlarında yapacakları süslemeleri pazar yerlerinde satarak geçimlerini sağlayabileceklerini kaydetti. Mülteci ve sığınmacıların geçinme konusunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Güngörmez, böyle bir projenin başarıya ulaşmasından ise son derece mutlu olduğunu kaydetti. Güngörmez, sona yaklaşılan kurs sonunda kursiyerlerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından onaylı sertifikalarda verileceğini de belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 18:40:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?