2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Mülteciler ilk sergilerini açtı

Van'da yaşayan mülteci ve sığınmacılar, düzenlenen kurs sonunda ilk sergilerini açmanın mutluluğunu yaşadılar.

Van İl Emniyet Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Van Ofisi ve Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Desteleme Vakfı (MEKSA) işbirliği ile mültecilere ve sığınmacılara yönelik düzenlenen ahşap süsleme, takı işlemeciliği ve seramik çalışmaları kursu sona erdi.

27 sığınmacı ve mültecinin 3 ay boyunca yaptığı çalışmalar sergide görücüye çıktı. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) salonunda gerçekleştirilen serginin açılışını, Van Vali Vekili Ömer Özcan, BMMYK Türkiye Temsilcisi Michel Gavide ve MEKSA sorumlusu Mehtap Tanrıverdi yaptı. Ardından el emeği çalışmaların bulunduğu alanı dolaşan konuklara MEKSA Eğitim Koordinatörü Hakan Güngörmez tarafından bilgiler verdi. Kursun ve serginin maddi sıkıntı yaşayan mülteci ve sığınmacılara gelir kaynağı oluşturmak amacıyla organize edildiğini ifade eden Güngörmez, bu çalışmaların aralıksız devam edeceğini kaydetti.

İlk açtıkları sergiyle ilgili mutluluklarını dile getiren mültecilerden Nasrin Mohemmedi ise, kurs sayesinde geçimlerini artık rahatlıkla sağlayabileceklerini belirtti. Yapılan çalışmaları pazarlardaki esnaflara satacaklarını ifade eden Mohemmedi, ilgililere teşekkür etti. Mutluluktan söyleyecek bir laf bulamadığını ifade eden Oktay Babayi isimli mülteci ise Van halkı başta olmak üzere herkesin desteğini gördüklerini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 17:41:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?