5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Muradiye şelalesi dondu

Van'ın Muradiye ilçesindeki Muradiye Şelalesi aşırı soğuklardan dolayı dondu. Beyaz görüntüsü ile Pamukkale'deki travertenleri andıran şelale, ziyaretçilerini adeta büyülüyor.

Etkili olan soğuk hava yaşamı olumsuz etkilerken, ilçeye 8 kilometre uzaklıktaki Bendimahi Çayı üzerinde bulunan Muradiye Şelalesi'nin de donmasına neden oldu. Hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle 20 metre yükseklikteki şelalede oluşan buz sarkıtları, Pamukkale'deki travertenleri andırıyor.

Yıllar önce şelalenin karşı tarafında bulunan mesire alanlarına halkın geçmesi için yapılan yaklaşık 40 metre uzunluğunda asma de köprü onarıldı. Eski köprünün yıkımı için Kültür ve Turizm Bakanlığından izin alan Muradiye Kaymakamlığı, yeni asma köprünün yapımını tamamladı.

140 bin TL'ye mal olan yeni asma köprüsünde incelemelerde bulunan Kaymakam Erol Tanrıkulu, köprünün kestane ağacından doğanın güzelliğini bozmadan yapıldığını söyledi. Çalışmaların sadece bununla kalmayacağını belirten Tanrıkulu, çok daha büyük projelere imza atacaklarını kaydetti.

Suyun içerisinde rafting tipi çalışmalar da yapacaklarını vurgulayan Tanrıkulu, "Burada bir kamulaştırma problemi bulunmaktadır. Bu kamulaştırma problemi çözüldükten sonra bu dünya harikası olan şelalemizi yerli ve yabancı turistlerin en güzel mekanları haline getirebilmek için tüm imkanımızı seferber edeceğiz. Vatandaşların atlayan balıkları izlemeleri için bir asma köprü de oraya yapacağız" dedi.

Deprem felaketi nedeniyle bölgede bulunan yardım kuruluşu üyeleri, kamu görevlileri, sivil toplum örgütü üyeleri ve gazeteciler de hava sıcaklığının eksi 30 dereceye düşmesine aldırmadan ilk fırsatta şelaleyi ziyaret ederek stres atıyor.

iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2011 Çarşamba 16:37:14
Güncelleme :19 Aralık 2011 Pazartesi 12:53:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?