5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Muradiye Şelalesi'ne turist akını

Van'ın Muradiye ilçesinde bulunan ve ilçe ile aynı ismi taşıyan şelale havaların ısınmasıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Her gün onlarca yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Muradiye Şelalesi'ne beraberinde bulunan 50 kişilik bir grup ile gelen Sivas Valisi Veysel Dalmaz'ın eşi Sıdıka Dalmaz, Muradiye İlçe Kaymakamı Ömer Sağlam'ın eşi Cemile Sağlam tarafından karşılandı.

Bayan Dalmaz ile beraberinde bulunan Sivas İl Emniyet Müdürü Yahya Bal'ın eşi Pınar Bal, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Sivas Şube Başkanı Nihal Kangal, Kimsesiz Çocuklar Derneği Başkanı Makbule Özbek'e ziyaret ettikleri şelalede bir yemek verildi.

İshak Paşa Sarayı'nı gezdikten sonra Van'a geldiklerini belirten Bayan Dalmaz, “Muradiye Şelalesi'nin ismini çok duyuyorduk. Biz de bunun üzerine buraya geldik. Çok güzel bir turistik yer olduğunu gördük” dedi.

Muradiye Kaymakamı Ömer Sağlam'ın eşi Cemile Sağlam, Sıdıka Dalmaz'a birinin üzerinde Van Gölü şekli olan iki adet kilim hediye etti. Bayan Dalmaz ise Bayan Sağlam'a Sivasspor'un forması ile çeşitli hediyeler verdi. Şelalede hatıra fotoğrafı da çektiren Bayan Dalma ve beraberindekiler, daha sonra ayrıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 18:40:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?