2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Muradiye su kuyruğunda

Van'ın Muradiye ilçesinde yaşanan su sıkıntıları had safhaya ulaştı. Vatandaşlar, içme suyu ihtiyacını 1935 yılında çeşmenin önünde saatlerce kuyrukta bekledikten sonra alabildiklerini bir bidon su ile karşılıyorlar. 

İlçede yaşanan içme suyu sıkıntısından dolayı Şehit Mehmet Bey Mahallesi'nde bulunan tarihi çeşme akşam saatlerinde su almaya gelen vatandaşlarla dolup taşıyor. 

Oluşan uzun kuyruklar nedeniyle zaman zaman kavgalarında yaşandığı ilçede, belediye günde sadece 3 saat içme suyu veriyor. Çoğu zaman içme suyunun uzak mahallelere ulaşmadan tekrar kesildiğini kaydeden vatandaşlar, çeşitli araçlarla ilçenin bir başından diğer başına içme suyu taşıyor. 

Vatandaşlar, "Sondaj kuyularından mahallelere verilen suyun sabah 2 ve akşam ise 1 saat olmak üzere günde toplam 3 saat veriliyor. Verilen su ise lağım kokuyor. Vücudumuzda yaraların çıkmasına neden olduğu için kullanamıyoruz. Bu suyun da ne kadar sağlıklı olduğunu bilmiyoruz. Bütün yetkililer ne zorluklarla evimize su götürdüğümüzü görüyorlar. Buna rağmen ilgileneni görmedik.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 17:01:28
Güncelleme :14 Eylül 2008 Pazar 17:38:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?