5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Muradiye'de 800 aileye yardım

Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Van'ın Muradiye ilçesindeki 800 aileye giyim yardımı yapıldı.


Muradiye'ye gelen derneğin Bandırma Şube Müdürü Reşattin Sancar ile gönüllüler Ahmet Tokar, Fatih Turgut ve Ahmet Eltimur, eşleriyle birlikte Funda Arar Okuma Salonu görevlilerince daha önce tesbit edilen fakir ve muhtaç ailelerin evlerine giderek hem vatandaşların dertlerini dinlediler ve hem de birer giyim paketi verdiler. Dernek gönüllüleri, ilk gittikleri Kandahar Mahallesi'nde kırık dökük briketlerden çamurla yapılmış bir oda bir salondan ibaret ve 10 nüfusun yaşadığı Çoban ailesinin evini ziyaret etti.

Aile tarafından karşılanan ekip, bir çocuğun ayaklarından birinde çorap diğerinin ise çıplak olduğunu görünce duygulu anlar yaşandı. Şube Müdürü Reşattin Sancar, çocukla ilgilenmek istediyse de ekibi yabancı gören çocuk yanlarından uzaklaşarak babaannesine gitti. Daha sonra yardım paketini kendilerine veren ekip, aile ile bir süre sohbet ettikte sonra hüzünlü bir şekilde evden ayrıldı. Her gittikleri ailenin durumunun diğerinden bir farkı olmadığını gören ekip guruplar halinde ilçe ve köylerde yardımları dağıttılar.


Yardım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Bandırma Şube Müdürü Reşattin Sancar, Gönen, Marmara Adası ve Erdek'deki gönüllü üyelerle birlikte bir yardım çalışmayı yaptıklarını söyledi. Bir nebze de olsa Muradiye ilçesindeki dostların yardımlarına koşmak istediklerini anlatan Sancar "Derneğimiz uluslararası çalışmalar yapıyor. Şimdiki giyim yardımından sonra ileride insanlarımızın sağlık eğitim ve diğer ihtiyaçları karşısında fedakarlığımızı esirgemeyeceğiz. Bu yörenin insanlarının durumlarını yakından gördük" dedi.


Yardım dağıtım çalışmalarının ardından İlçe Kaymakamı Ömer Sağlam'ı da makamında ziyaret eden dernek üyeleri, bölgede çok mağdur aileler olduğunu belirterek "Bizim bu bölgeyle olan bağlantılarımız devam edecek. İnsanlar arasında birlik beraberlik ve kaynaşmanın yanında bir nebze de muhtaç olan ailelere yardım edebildiysek ne mutlu bize. Buraya geldiğimizde aileler bizleri evlerinde misafir ettiler. Çok sıcak ortamlar içerisinde zamanımız geçti. Bu misafirperverlik karşısında çok memnun olduk" dediler.


Kaymakam Sağlam da yapılan yardımlardan dolayı teşekkür etti. Sağlam "Eşlerinizle birlikte buradaki muhtaç ailelere yardım için evlerinizden çocuklarınızdan ayrılarak geldiniz. Sivil toplum örgütlerinin, derneklerin bu tür yardımları çok önemlidir. Bu insanlar arasında birlik, beraberlik ve kaynaşmaya katkı sağlar. Diğer sivil toplum kuruluşlarının da sizleri örnek alarak buna benzer yardımları yapmaları insanlar arası diyalogları açısından çok önem taşıyan bir konudur. İlçem ve vatandaşlarım adına ilginiz ve alakanızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 16:26:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?