5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Muradiye'de araçlar mahsur kaldı

Van'ın Muradiye ilçesinde tipi nedeniyle yolda mahsur kalan yaklaşık 20 araç ve 45 yolcu yapılan 3 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı.

İlçede etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Muradiye-Özalp karayolunda aralarında yolcu minibüsü, kamyon ve özel otomobillerin de bulunduğu 20 araç mahsur kaldı. İlk olarak kendi imkanlarıyla kurtulmaya çalışan araç sürücüleri, tipinin etkisini arttırması nedeniyle durumu Muradiye İlçe Kaymakamlığı'na bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri, mahsur kalan araç ve yolcuları kurtarmak için harekete geçti.

İlk olarak yolu temizleyen ekipler, daha sonra iş makineleriyle yolda mahsur kalan araçları tek tek saplandıkları yerden çıkararak kurtardı. Mahsur kalan araçlarını kurtaran Köylere Hizmet Götürme Birliği ekiplerine teşekkür eden sürücüler yolun kapalı olmasından dolayı Özalp ilçesine gidemeyince tekrar Muradiye ilçesine geri döndüler. Öte yol açma sırasında kara saplanan bir greyder ise kepçe yardımıyla çıkarıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 13:23:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?