5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Muradiye'de bahar temizliği

Van'ın Muradiye İlçe Belediyesi ekipleri havaların ısınmasıyla birlikte bahar temizliğine başladı.
İlçenin çeşitli mahallelerinde bulunan çöpleri toplayan Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, daha sonra çarşı merkezinde bulunan cadde ve sokakları tazyikli su ile yıkadı.

Cadde üzerinde bulunan dükkanların vitrin camlarına da su sıkarak esnafa yardımcı olan ekipler, kaldırım ve caddeleri yıkayarak güzel bir görüntüye kavuşturdu. Kendi dükkanlarının önünü temizleyen esnaf, çalışmaları yerinde takip eden Belediye Başkanı İzzet Çelik'e teşekkür ettiler. İzzet Çelik'e sorunlarını anlatan esnaflar, çarşı merkezinde bulunan briket imalatçılarının çevreye büyük ölçüde zarar verdiğini söylediler. Briketçilerin çarşı merkezinden çıkarılmadıkça kirliliğin önüne geçilemeyeceğini anlatan esnaflar "Belediye başkanından bu briketçilerin en kısa zamanda ilçe içerisinden çıkarılmasını istiyoruz" dediler.


Belediye Başkanı İzzet Çelik ise, esnafların haklı olduğunu belirterek "Şuan briketçiler için uygun bir yer arama çalışmalarımız devam ediyor. En kısa zamanda uygun bir yer bulup esnaflarımız başta olmak üzere ilçe halkını briketçilerin tozundan kurtaracağız" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 18:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?