5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Muradiye'de eğitim değerlendirmesi

Van'ın Muradiye ilçesinde köylerdeki okul müdürlerinin katıldığı toplantıda eğitim ve öğretim çalışmaları değerlendirildi.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda düzenlenen toplantıya Kaymakam Ömer Sağlam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cüneyt Arvas, Şube Müdürü İsmail Macit, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadrettin Aslan da katıldı.

Toplantı öncesi bir brifing veren İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Macit, okul öncesi eğitimdeki yüzde 33'lük dilim ile il geneli Van merkez ile aynı sırayı paylaştıklarını belirtti. Macit "33 okulda 46 şube ile eğitimimize devam ediyoruz. Her bir öğretmen arkadaşımız en az 5 öğrenci daha kaydederse 230 öğrenciye yakın bir öğrenci kaydı gerçekleşmiş olacak ki, hedeflerimize ulaşabilelim. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürleri ve köy ihtiyar heyeti uyum içinde olursa hedefe ulaşmak çok daha kolay olur" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Cüneyt Arvas ise konuşmasında, öğretmenliğin özel ihtisas gerektiren bir meslek olduğu söyledi. Arvas öğretmenliğin manevi açıdan da çok önem arz ettiğini ve okul müdürlerinin okulların vizyonu olduğunu belirterek "Özellikle okul müdürleri olarak sizler, kıllık kıyafet, ders giriş çıkış saatlerine riayet etmelisiniz ki öğretmenler de riayet edebilsin" diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Ömer Sağlam ise okul öncesi eğitim ve kızlarının okullaştırılması çalışmalarında daha üst seviyelere çıkılmasını istedi. Bu konuda büyük bir özveri ile çalışılması, özellikle köylerde yaşayan vatandaşların kız-erkek ayrımı gözetmeden çocuklarının eğitim seviyelerini yükselterek topluma kazandırması gerektiğini ifade eden Sağlam "Bunun yanında aile yaşam şartlarını gözönünde bulundurup velilerin evlerine kadar gidip eğitim konusunda kendilerine her konuda destek olmalıyız. Ana-Kız Okuldayız kampanyasında yapılan tarama sonucu elde edilen öğrenci sayısı ile kurslara katılan öğrenci sayısı arasındaki fark var. Hedeflenen sayıya halen ulaşamadık. Tarama neticesinde tesbit edilen öğrencilerin kurslara katılımını sağlamak için teşvikte bulunacağız, devam eden bütün öğrencilere gıda paketi vereceğiz, yapılacak yarışma sonucu dereceye giren ilk 10 öğrenciye de cumhuriyet altını vereceğiz" dedi.

Toplantı sonunda katılımcılara hep birlikte YİBO' da öğle yemeği verildi. İlçe Kaymakamı Ömer Sağlam ve diğer davetliler yemeklerini kendileri alıp hep birlikte yediler. İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Cüneyt Arvas "Aylık yapılacak olan bu tür toplantılar her ay farklı bir okulda yemekli olarak devam edecektir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 15:51:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?