2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Muradiye'de eğitim toplantısı

Muradiye ilçesinde anaokulu, ilköğretim, ortaöğretim ve yaygın eğitim konularının ele alındığı eğitim çalıştayaları toplantısı düzenlendi.

Muradiye Çok Programlı Lisesi'nde yapılan toplantıda, eğitimin ilk safhası olan anaokullarına büyük önem verilmesi ve bu eğitim kurumlarında donanım malzemelerinin ön planda tutularak, okul, aile, öğretmen ve öğrenci ilişkilerinin eğitime büyük fayda sağlayacağı belirtildi. Muradiye Milli Eğitim Müdürü Reşit Kütükçüoğlu, anaokullarında ve anasınıflarında görev yapan kadrolu ve usta öğretici öğretmenlerin iletişim içinde olmalarını isteyerek alt devre, üst devre olaylarının yaşanmaması gerektiğini söyledi. Kütükçüoğlu, böyle bir çalıştay toplantısının sezon başında yapılmasının eğitime büyük fayda sağlayacağı kanısında olduğunu belirterek, bundan sonra bu tür toplantıları daha sık yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Toplantıda, okul müdürlerinin velileri okul aile birliği toplantılarına getirmeleri konusunda büyük zorluklar yaşadığı belirtilerek buna çözüm için öğretmenlerin ev ziyaret ve toplantıları düzenlemesi kararlaştırıldı. Ayrıca, çocukları topluma ve okula kazandırmak amacıyla ekonomik durumu iyi olmayan ailelere beslenme yardımları, her anaokulu ve anasınıflarında düzenli olarak sağlık taramalarının yapılması, ilköğretim, ortaöğretim ve yaygın eğitimde eğitim gören öğrencilere sosyal aktivitelerin arttırılması, ilçe kütüphanelerinin işler hale getirilmesi, okullarda kutuplaşma yerine hoşgörü ile öğrencilere güler yüz gösterilerek çocukların okula ve topluma kazandırma yollarının ön planda tutulması, özellikle köylerdeki eğitime fayda sağlamak üzere öğretmenlere görev yaptıkları yerleşim birimlerinde barınma yerlerinin temin edilmesi kararlaştırıldı.

Eğitim çalıştayları toplantısına İlköğretim Müfettişleri Aytekin Gündüver, Mustafa Solak, Van Milli Eğitim Şube Müdürü Kemalettin Aras, Alpaslan Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Hasan Keleş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadrettin Aslan, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve bazı öğrenci velileri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 12:46:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?