5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Muradiye'de elmaya destek

MURADİYE'DE ELMA BAHÇELERİ OLUŞTURULUYOR

Van'ın Muradiye İlçe Kaymakamı Metin Esen ve İlçe Tarım Müdürü Abdülaziz Karateke elma bahçesi oluşturan vatandaşları ziyaret ettiler.

Karahan köyünde, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı destekleri ile meyve bahçeleri oluşturuluyor. Elma fidanları diken vatandaşları tarlarında ziyaret eden İlçe Kaymakamı Metin Esen ve İlçe Tarım Müdürü Abdülaziz Karateke köylülere fidan dikim metotları ve Tarım Sigortasi hakkında bilgiler verdiler.

Fethi Yıldız isimli emekli öğretmeni tarlasında ziyaret eden İlçe Kaymakamı Esen, artık çiftçilerin sulu tarıma geçmeleri gerektiğini belirtti. Çiftçiler bunu yaparken de eski alışkanlıklarını bir kenara bırakmaları gerektiğini kaydeden Kaymakam Esen, yem bitkisi yerine verimi daha yüksek olan meyveciliğe geçmelerini istedi.

Köyde bulunan 30 dönümlük bahçesine elma ağacı dikmeye ikna edilen Nezir Güler isimli köylüyü de ziyaret eden Kaymakam Esen, burada çalışanlarla birlikte fidan dikti. İlçe Tarım Müdürü Abdülaziz Karateke ise çiftçilere teknik konularda bilgi verdi.

Kaymakam Metin Esen, çiftçilerin mutlaka Tarım Sigortası yapmaları gerektiğini kaydederek, “Allah korusun don olur, afet olur, sel olur tarlarda verim alamazsan zararınızın yüzde 50'sini devlet ödeyecektir" dedi.

MURADİYE'DE ELMA BAHÇELERİ OLUŞTURULUYOR
MURADİYE'DE ELMA BAHÇELERİ OLUŞTURULUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2011 Cumartesi 12:02:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?