5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Muradiye'de İstiklal Marşı yarışması

Van'ın Muradiye ilçesinde düzenlenen İstiklal Marşı Okuma Yarışması'nda hem ağlayan hem de ağlatan öğrenciler ayakta alkışlanarak, altınla ödüllendirildi.

İlçe Halk Kütüphanesi konferans salonunda düzenlenen yarışmayı, İlçe Kaymakamı Ömer Sağlam, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ümit Semerci, savcı ve hakimler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cüneyt Arvas, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

İlk olarak okul öncesi eğitim gören Muradiye Anaokulu öğrencileriyle başlayan yarışma, ilköğretim okulu öğrencilerinin kıyasıya mücadeleleriyle devam etti. İlçe ve köy okulları öğrencilerinin kıyasıya mücadele verdikleri yarışmada İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezberden okuyan bazı öğrencilerin göz yaşlarını tutamaması protokollü de göz yaşlarına boğdu. Beş kişilik jüri karşısında mücadele veren öğrenciler ayakta alkışlandılar.

İlçeye bağlı Keçikıran İlköğretim Okulu öğrencilerinden Kader Amaçer, İstiklal Marşı'nı okurken, küçücük yaşına rağmen sergilediği performans sayesinde kendisi gibi öğretmeni Zeynep Erkün'e de birincilik ödül kazandırdı. Yarışmada, Yavuz Selim İlköğretim Okulu öğrencisi Muhammet Nuri Yılmaz ikinci, Tansu İlköğretim Okulu öğrencisi Nazime Erdikmen ise üçüncü oldu.

Orta öğretim öğrencileri kategorisinde ise Muradiye Ç.P. Lisesi öğrencisi Güler Oskay birinci, Alpaslan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Muhammet Göktuğ Okuyucu ikinci, Ünseli Lisesi öğrencisi Seda Polat ise üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere birer çeyrek altın takılırken, yarışmaya girip de derece kazanamayan tüm öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.

Kader Amaçer'e birincilik ödülü olan bir çeyrek altını takan Kaymakam Ömer Sağlam "Katılım çok güzel, öğrencilerimizin iştahı çok güzel. Emeği geçen başta öğrencilerimize, yetiştiren öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi birinci olarak ilan ediyorum. Gönlümüzde hepsi birinci, fakat her yarışmada olduğu gibi burada da bir kriter belirleyip birilerini ön plana çıkarma ihtiyacı doğdu. Yarışmada köy okulundan birinci çıkması eğitimin sadece merkezlerde değil köylerde bile ne kadar ileri bir seviyeye çıktığının göstergesidir. Birinci olan öğrencimizin öğretmenini bu güzel öğrenciyi yetiştirmesinden dolayı kendisini tebrik ediyorum. İnşaallah gelecek yıllarda da buna benzer yarışmaları daha da yoğun katılımlı hale getirip, çok daha başarılı hale getireceğiz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 12:14:40
Güncelleme :18 Mart 2009 Çarşamba 12:20:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emine özken IP: 78.169.228.xxx Tarih : 19.03.2009 19:52:42

bizim çalıkuşumuz ZEYNEP teyzen ve enişten olarak seninle gurur duyuyoruz