5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Muradiye'de Kütüphaneler Haftası

Van'ın Muradiye ilçesinde Kütüphaneler Haftası nedeniyle bir program düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen programa, İlçe Kaymakamı Ömer Sağlam, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ümit Semerci, İl Kültür Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan, İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Erdoğan, Milli Eğitim Müdürü Cüneyt Arvas,Kütüphane Müdürü İsmail Yavrutürk, kamu kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Van İl Kültür Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan, okumanın önemine değindi. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli unsurun düşünebilmesi olduğunu ifade eden Taştan "Ülke olarak okumaya zaman ayıramamanın tek nedeni televizyon ve internet kafeler olduğu açıktır. Her insan günde en az bir saatini okumaya ayırırsa ve bu okumayı aile olarak uygularlarsa evde yetişen çocuk bu temel üzerinde yetişir ve sonuna kadar bu böyle devam eder. Japonya'da yılda 4 milyar kitap okunurken Türkiye'de bu rakam 20 milyondur. Unutmamamız gerekir ki, okumak bütün devletlerin mamur olması demektir. Günde 4 saatini televizyon başında geçiren bir toplum 40 bin sene müreffeh olamaz. Bu vesile ile okumaya büyük önem vermek ve evimizde bir saat televizyonu kapatarak çocuklarımızla gecede bir saat kitap okumaya zaman ayırmamız gerekiyor. Bunu bu şekilde devam ettirirsek çocuklarımız da aynı şekilde devam eder ve okuyan bir toplum oluruz" dedi.

Konuşmanın ardından Kaymakam Ömer Sağlam tarafından katılımcılara kitap dağıtıldı. Öte yandan öğrencileri okumaya teşvik eden bazı öğretmenlere ve okul müdürlerine hediyeler verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 19:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?