5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Muradiye'de ŞNT izdihamı

Van'ın Muradiye İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından verilen Şartlı Nakil Transferi (ŞNT) parasını PTT'den alan bayanlar, kurum önünde satış yapan tezgahtarlara uğramadan evlerine dönmüyorlar.

Ödemelerde bir izdiham yaşanmaması için önlemlerini alan PTT görevlileri, giriş kapısı önünde bayanları sırayla 10'ar kişilik guruplar halinde içeri aldıktan sonra arka kapıdan çıkmalarını sağlıyor. Bayanlar bu şekilde rahatlıkla paralarını alırken, bu arada PTT önünde tezgah açan ve ev eşyaları başta olmak üzere herşeyi sergileyen tezgahçılar da fırsattan yararlanarak satışlarını peşin parayla yapmanın keyfini çıkarıyorlar. Memurlardan parasını alan bayanlar "Daha önceleri eşlerimizden defalarca bir ihtiyacımızı istediğimiz halde getirmiyorlardı. Ama şimdi artık onlara ağız açmıyoruz. Kendi ihtiyaçlarımızı rahatlıkla alarak çocuklarımızla birlikte köy hayatından biraz da olsa uzaklaşarak stres atıyoruz" dediler.

PTT görevlileri ise daha önce yığılmalardan dolayı içerideki camlarının defalarca kırıldığını anlattılar. Ön kapıdan içeri girenlerin tekrar aynı kapıdan değil de arka kapıdan çıkmalarını sağlayarak sıkışmayı önlediklerini anlatan görevliler, artık içerideki malzemelerin de zarar görmediğini belirttiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 17:59:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?