5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Muradiye'den Filistin'e destek

Muradiye ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan Gazze'ye yardım kampanyasında büyük ilgi gösterildiği, öğrenci, esnaf, kamu görevlileri ve vatandaşlardan 43 bin 500 TL para ve 5 bin TL değerinde giysi toplandığı bildirildi.

Kampanya çerçevesinde ilçe merkezi ve köylerde bulunan 13 ilköğretim okulu, 4 lise ve 46 köy okulundan toplam 27 bin TL para toplandığı, yardımlarda en büyük meblağı 3 bin 750 TL ile Muradiye Merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin bağışladığı belirtildi. Toplanan paraların, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkileri tarafından ilgili yardım hesabına aktarıldığı kaydedildi. Kurum ve esnaftan toplanan 6 bin 500 TL, cami cemaatlerinden toplanan 10 bin TL paranın da Filistin'deki İsrail saldırılarında mağdur olan Müslümanlara gönderilmek üzere Ziraat Bankası Muradiye Şubesi'ndeki ilgili hesaba yatırıldığı belirtildi.

Bu arada Merkez Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından ilçe esnafından ve Babacan Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerince toplanan giysiler ise Kızılay görevlilerine teslim edildi. Giysileri Kızılay Van Şubesi görevlilerine teslim eden öğrenciler, "Bizler Filistin'deki olayı nefretle kınıyoruz ve elimizden sadece dua etmek geliyor. Bunun yanında ilçe esnafından topladığımız giysileri de Kızılay ekibine teslim ettik. Umarız ki yerine ulaşır. Filistin'deki zulmün altında ezilen Müslüman kardeşlerimize sevgilerimizi sunuyoruz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 14:29:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?