5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Muradiyeli gençlere ziyaret

Van'ın Muradiye ilçesinde polis memurları ile gençler arasında oynanan futbol maçında yaşanan kavga sonrası İlçe Kaymakamı Ömer Sağlam, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Derviş Kara, İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Erdoğan ve bazı polisler gençleri evlerinde ziyaret ettiler.

Gençleri Gümüştepe köyünde bulunan evlerinde ziyaret eden heyette yer alan İlçe kaymakamı Ömer Sağlam böyle olayların olmaması için tedbirleri aldıklarını belirtti. Sağlam "Böyle bir hadise için değil, daha güzel bir hadise için gelmeyi arzu ederdik. Maalesef böyle üzücü bir olay meydana geldi. Hiç kimsenin endişesi olmasın olay hem adli hem idari boyutunda soruşturma devam ediyor. İhmali olanlar varsa onların bedellerini öderler. Daha önce de belirttiğim gibi halı sahada birlikte maç yapacağız. Birlik ve beraberlik içinde bugüne kadar geldik, bundan sonrada devam edeceğiz" dedi.

Van İl Emniyet Müdür Yardımcısı Derviş Kara de konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi. Olaya çok üzüldüklerini anlatan Kara "Biz hiçbir şekilde vatandaşlarımızın vatanseverliğini vatanperverliğini ölçme gibi bir niyetimiz yoktur, öyle bir yetkimizde yoktur. Emniyet teşkilatı olarak diğer bütün kurumlar gibi bizim de varlık sebebimiz hizmettir. Emniyet teşkilatı milletine hizmet için kurulan teşkilattır. Millet olmayınca bizim de varlığımıza ihtiyaç yoktur. Biz emniyet teşkilatı olarak sizlerin can, mal, namus emniyetini korumak için varız. Bu görevi sizin desteğinizle yapıyoruz. Eğer siz bizlere yardımcı olmazsanız, başarılarımızı alkışlamasanız bunun haricinde birşey yapma imkanımız yoktur. Buradaki olay yolda giderken meydana gelen bir trafik kazası gibi birşeydir. Burada bir kasıt yoktur, zaten kasıt olsa birlikte maç yapmazlar. İlçe Emniyet Müdürünü arayarak olayın tam tarafsız bir şekilde incelenmesini istedim. Bu şekilde de yürütüldüğünden hiç kuşkum yoktur. Sonuç olarak biz bu olaydan ötürü büyük bir üzüntü duyduk. Emniyet Genel Müdürümüz bu olaydan dolayı üzüntülerini dile getirmişlerdir. Buradaki vatandaşlarımıza ve özellikle gençlerimize selamları vardır" dedi.

Veliler ise hiçbir şekilde kötü niyetleri olmadığını belirterek "Meydana gelen olayın sahada kalmasını isterdik. Fakat emniyet içerisinde çocuklarımıza yapılan tartaklama ile ilgisi olanların cezalarını bulmalarını bekliyoruz. Biz sadece yasal haklarımızın yerine getirilmesini istiyoruz. Bizim kendi devletimizle ters düşecek bir durumumuz olmamış, bundan sonra da olmayacaktır. Adaletin tarafsız bir şekilde tecelli etmesini bekliyoruz" dediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 11:16:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?