6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

MURSAD'tan eğlence gecesi

MURSAD'TAN EĞLENCE GECESİ

Van'ın Muradiye İlçesi Sosyal Aktivite Derneği (MURSAD) tarafından bir eğlence gecesi organize edildi.

Çok Programlı Lise (ÇPL) salonunda düzenlenen geceye, İlçe Kaymakamı Metin Esen, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mustafa Akyer, Belediye Başkan Vekili Cengiz Yiğit, Jandarma Yüzbaşı Akif Yorulmaz, Cumhuriyet Baş Savcısı Metin Bilgili, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ferdi Büyükatak, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Cüneyt Arvas, AKP İlçe Başkanı Nezir Çakan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüsamettin Aydoğan, MURSAD Başkanı İhsan Yay ve Dernek Sözcüsü Orhan Behçet, bazı kurum amirleri, ve çok sayıda davetliler katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Dernek Sözcüsü Orhan Behçet, amaçlarının sosyal, kültür, spor, çevre temizliği, turizm ve ekonomik alanlarında faaliyetler bulunarak ülkeye ve bölge halkına maddi ve manevi katkıda bulunmak olduğunu söyledi Behçet "İlçemizde adeta yapısal sorun haline gelen bir şeyleri yapma acizliği yerine atılgan, işgüzar olmak kurumları, ilgili alanlarında hareketlendirmek istiyoruz. Verilen sözlerin takipçisi olmak, güzel ilçemizin sorunları ile yakından ilgilenmek amacındayız. Kampanyası kapsamında ilçemiz Topuzarpa Köyü Milli Egemenlik İlköğretim Okulu öğrencilerine derneğimiz üyelerinin katkılarıyla giyim, kırtasiye ve oyuncak yardımlarını yaptık. Merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerine giyim, kırtasiye ve hikaye kitaplarını verdik. Buna benzer eğitim yardımlarımız devam edecektir. İnanıyorum ki derneğimiz Muradiye'nin sesi olacaktır. Derneğimiz 17 Aralık 2009 yılında resmi olarak kurulmuş olup, ilk genel kurulumuzu 4 Ocak 2010 tarihinde gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bu kısa süre içerisinde üç bedensel vatandaşımıza tekerlekli sandalye verdik.

Buna benzer yardımlarımız devam edecektir. Gençlik şölenimize katıldığınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

İlçe Kaymakamı Metin Esen ise daha yeni kurulan Sosyal Aktivite Derneği'nin kısa zaman içerisinde üstün başarılarıyla bu güne gelmesinden gurur duyduğunu söyledi. Esen "Bizleri imrendirecek derecede güzel çalışmalarından dolayı muhtarımıza ve dernek üyelerine teşekkür ediyorum. Sivil toplum örgütünün çalışmalarını desteklenmesini istiyorum, bizim de desteklerimiz devam edecektir. Sizler isterseniz bu derneklerimiz de sizlere hizmet etmeye devam edecektir. Derneğin çalışmalarından dolayı başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra derneğin hazırladığı program skeç ve müziklerle devam etti. Gençlik Şölenini izlemek için gelen davetlilerin tıka basa doldurdukları salonda çoğu konuklar programı ayakta izlediler. Kardeş kurum Topuzarpa Milli Egemenlik İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladıkları Çanakkale Geçilmez adlı tek perdelik oyun duygulu anlara sahne olurken, gençlerin 20 gün zarfında hazırladıkları skeçler konukları güldürdü.

Hastane ve okul yaptırılması için tarlasını bağışlayan Veysel Aktaş isimli vatandaşa Kaymakam Metin Esen tarafından teşekkür plaketi verildi. İstanbul Bedensel Engelliler Derneği tarafından gönderilen iki adet tekerlekli sandalyeler bedensel engelli vatandaşlara Kaymakam Esen tarafından verildi.

MURSAD'TAN EĞLENCE GECESİ
MURSAD'TAN EĞLENCE GECESİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2010 Perşembe 15:38:00
Güncelleme :25 Mart 2010 Perşembe 15:40:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muradiyeli IP: 85.99.179.xxx Tarih : 26.03.2010 16:38:40

bence çok güzel bir gece oldu allah muhtarımızdan razı olsunki bizi böyle eylencelere layık görüyo gurur duyuyoruz senle 80 yıldır bu memlekete siniz kimse sizden aciz olmadı yani kısaca gururduyuyoruz senle emin adimlarla belediye başkanlıgında görmek istiyoruz seni seviyoruz