6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

MÜSİAD'dan 31 şube

31. ŞUBESİNİ VAN'DA AÇAN MÜSİAD'DAN YEMEK

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 31. şubesini açtığı Van'da, bir yemek verdi.

Urartu Oteli'nde verilen yemeğe, Van Valisi Münir Karaloğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Van Şube Başkanı Abdulahat Arvas ve çok sayıda iş adamı katıldı. Yemeğin ardından bir konuşma yapan MÜSİAD Van Şubesi Başkanı Abdulahat Arvas, açtıkları şubenin amacına değindi.

MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan ise, derneklerinin Anadolu'nun gizli kalmış potansiyelini keşfederek girişimcilik ruhunu ortaya çıkardığını ve bu bağlamda ülkenin bir çok bölgesine gelişme imkanı tanıdığını söyledi. Hizmet zincirlerine ülkenin en doğusunu da eklediklerini belirten Vardan, üye sayılarının 5 bini, üyelerinin sahip olduğu firma sayısının ise 15 bini geçtiğini kaydetti.

12 Eylül 2010 tarihinde düzenlenecek olan referandum konusuna da değinen Vardan, "Önümüzde bizleri bekleyen bir referandum süreci var. Bizler de bunu başarıyla tamamlamak durumundayız. Her ne kadar Anayasa Mahkemesi yetki sınırlarını aşarak bunu esastan incelemişse ve birkaç maddesinde değişiklik yapmışsa da referandum süreci başlamıştır. Bizler MÜSİAD olarak 12 Eylül referandumunun sonuçlarının başta ülkemiz için olumlu sonuçlar doğurmasını ve bu sürecin topyekun sivil demokratik ve çoğulcu yeni bir anayasa için başlangıç olmasını temenni ediyoruz. Tabi ki bizim başkalarının yaptığı gibi kimsenin hür idaresini sınırlamak gibi bir düşüncemiz olamaz. Herkes kendi hür iradesi ile sandığa gidecek artı ve eksilerine göre 'Evet' ya da 'Hayır' oyunu kullanacak. MÜSİAD olarak bir sivil toplum örgütü olarak kimseye karışmaya hakkımız yok. Ama şunu net olarak görüyoruz ki eğer biz son dönemlerde yakaladığımız ivme ile daha demokratik daha müreffeh daha iyi bir ülke için çaba sarf etmek istiyorsak düşüncelerimizi ona göre belirlemeliyiz. Her ne kadar 82 Anayasası'nın tamamını değiştirmemiş belki ruhunu taşıyor olsa da yeni anayasa ile daha demokratik bir ortama kavuşacağımız net bir şekilde görülüyor" dedi.

Vali Münir Karaloğlu ise, Vanlı iş adamlarının 5 bin 112 üyelik devasa bir ailenin üyesi olduğunu kaydederek "İnşallah Vanlı iş adamlarımız da buna enerjilerini katarak bu sayıyı daha da yükseltecek. Böylece hem ilimizin hem ülkemizde ihracat, üretim ve ticaret artacaktır" şeklinde konuştu.

Program, yeni üyelere rozetlerinin takılmasıyla sona erdi.

31. ŞUBESİNİ VAN'DA AÇAN MÜSİAD'DAN YEMEK
31. ŞUBESİNİ VAN'DA AÇAN MÜSİAD'DAN YEMEK
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 17:31:01
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 20:37:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?