7
Mayıs
2024
Salı
VAN

MYO öğrencilerine yerinde eğitim

MYO ÖĞRENCİLERİNE YERİNDE EĞİTİM

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. Cafer Olcayto Sabancı, piyasanın ihtiyacı olan hizmet ve sanayi anlamında donanımlı elaman yetiştirmek için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Mesleki eğitim çalışmaları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Cafer Olcayto Sabancı, bunun ülkenin temel olarak ele alınması gereken konularının başında geldiğini belirtti. Meslek Yüksek Okulu olarak öğrencilerine iyi bir eğitim verilmesi amacıyla çalıştıklarını anlatan Prof. Dr. Sabancı ''Piyasanın hizmet ve sanayi anlamında donanımlı olarak elaman yetiştirmesi için çalışmalarımız en iyi şekilde devam ediyor. Özellikle otomotiv programın da bölgemiz için önemli bir işlevi yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Otomotiv teknolojisinde oldukça geniş bir iş sahası mevcut. Öğrencileri ne kadar çok iyi yetiştirirsek onların iş bulma olanağını da genişletmiş oluruz. Müdür yardımcımız Himmet Koltaş'ın da bu çalışmalarda büyük bir katkısı var. Öğrencilerimizin sahada yani büyük otomobil şirketlerine ait servislerde eğitimlerini görmeleri önemli bir görev. Öğrencilerin birebir sahada öğrenmeleri daha da yararlı oluyor. Son derece gelişmiş günümüz teknolojilerinde otomobil servisleri ayağı da bizim için önemli. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bu servislerde yakın bir iş birliği çerçevesinde çalışmalarını yürütüyor" dedi.

Otomotiv Bölümü Öğretim Görevlisi Himmet Koltaş ise "Otomotiv programına kayıtlı öğrenciler, sanayinin ihtiyaç duyduğu kalifiyeli elemanları yetiştirmek için ders niteliklerinin gereği olarak servislerde uygulamalı eğitim yapmaktalar. Bu şekilde üniversite, sanayi işbirliğini de başlatmış bulunuyoruz. Öğrencilerimiz açısından bir diğer önemli nokta ise okulda uygulama imkanı bulamadıkları konularda, servis imkanlarından faydalanmaktalar. İşyeri düzenini gördükleri için mezun olduktan sonra işe uyumları daha kolay olmakta ve iş bulma imkanları da kolay olur diye düşünüyoruz" diye belirtti.

MYO ÖĞRENCİLERİNE YERİNDE EĞİTİM
MYO ÖĞRENCİLERİNE YERİNDE EĞİTİM
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2010 Cumartesi 12:42:05
Güncelleme :2 Ocak 2010 Cumartesi 17:29:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?