2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Narkotik köpeğine patik giydirildi

Van'ın Başkale ilçesinde PKK mağarasında ele geçirilen belgelerden yola çıkan jandarma, Avdur ve Güleçler köylerindeki bazı evlere eşzamanlı operasyon düzenledi.

Jandarma timleri, M.A. (36) İ.A. (43)O.A. (36) ve M.S.(43) isimli şahsıların evlerinde narkotik köpekle birlikte arama yaptı. Bölgede yaşayanların büyük bir bölümünün Şafi mezhebine bağlı olmasını dikkate alan jandarma, köpeğin ayaklarına patik giydirdi. Operasyona katılan ilçe jandarma komutanlığı sivil ekipleri de ayaklarına galoşlar giyerek aramaya eşlik etti.

Jandarma ekipleri arama yapılan evlerde herhangi olumsuz bir durumla karşılaşmadı. Köy içinde yapılan aramalarda ise O.A.'ya ait olduğu belirtilen evin bahçesinde 9 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi. Köyde operasyonlarına devam eden jandarma E.K. isimli şahsı PKK mağarasında bulunan patlayıcı ve mühimmatlarla bağlantısı olduğu şüphesiyle gözaltına aldı. Kaçak akaryakıtlara el konulurken gözaltına alınan E.K. sorgulama için Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Jandarma Komutanlığı'nda sorgulaması devam eden şahsın daha sonra Başkale Adliyesi'ne çıkarılacağı belirtildi.

Öte yandan, terör örgütü PKK mağaralarında ele geçirilen malzeme ve dokümanlarda bazı şifrelerin çözüldüğü, bilgiler doğrultusunda bölgede geniş çaplı operasyonların devam edeceği belirtildi.

Zaman
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 05:33:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gokhan yapıcı IP: 193.255.143.xxx Tarih : 25.01.2008 14:26:21

super bu tur kopeklere cok iyi bakmak lazım tebrik ediyorum