5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

'Nefes' filmi ilgi görmedi

'NEFES' FİLMİ VAN'DA BEKLENEN İLGİYİ GÖRMEDİ

Daha vizyona girmeden fragmanı 2 milyon kez tıklanan Nefes filminin Van'da beklenen ilgiyi görmediği bildirildi.

Antalya'da bulunan Tahtalı Dağı'nda çekilen ve 40 askerin destansı hikayesinin anlatıldığı film ülkede izlenme rekorları kırarken, Van'da salonlar boş kaldı.

Vizyona girdikten 3 gün sonra 334 bin 215 izleyici rakamına ulaşan Nefes'i, Van'da 12 gün içerisinde 2 bin 700 kişi izledi. Filme Türkiye'deki ortalamanın çok altında ilgi gösterildiğini belirten Cinevan Sineması Sahibi Güven Denizhan, durumu ekonomik kriz ve çeşitli nedenlere bağladı.

Bölge halkının bu tür filmlere yeterince ilgi göstermediğini dile getiren Denizhan, ayrıca korsan CD satıcılarının ve internetin işlerini çok olumsuz etkilediğini söyledi. Özellikle yabancı sinemaların daha Türkiye'ye gelmeden korsanların piyasada satılmaya başladığını ifade eden Denizhan "Vatandaşlarda sinemaya para vereceğime gider 2 liraya korsan CD alır ailemle birlikte izlerim' mantığıyla hareket ediyor. Halbuki bu bir emek hırsızlığıdır" dedi.

Gün boyu salonların boş kaldığını dile getiren Güven Denizhan "Şuan tek bir salonda film oynatılıyor orada da sadece birkaç izleyici var" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 16:31:00
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 16:40:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?