2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Nevruz kurnazı adliyede

Van'da 22 Mart günü yapılamak istenen izinsiz Nevruz kutlamalarında çıkan olaylar esnasında yerde yatıp ölü numarası yaparak bütün dünyayı kandıran Abdulbaki Zengin'in de aralarında bulunduğu 5 kişi daha adliyeye sevk edildi.

Gerek polis ekiplerinin çektiği ve gerekse iş yerlerinin kamera görüntülerini inceleyen Van İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van İl Başkanlığı'nın 22 Mart tarihinde düzenlemek istediği izinsiz Nevruz kutlamalarında çıkan olaylarda polislere taş atan ve işyerlerine zarar veren göstericileri tek tek yakalıyor. Olaylar esnasında yere uzanarak yaptığı ölü numarası ile tüm dünyaya kaldıran Abdulbaki Zengin'in de aralarında bulunduğu 5 kişiyi önceki gün yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Özalp ilçesinde yakalandıktan sonra İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek yapılan sorgusu tamamlanan Zengin'in de aralarında bulunduğu şahıslar, yoğun güvenlik önlemleri altında Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Adliye Sarayı'na getirildiler.

Öte yandan, 22 Mart Nevruz kutlamaları esnasında çıkan olaylardan sonra bugüne kadar polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen 168 kişiden, aralarında DTP Van İl Başkanı Abdurrahman Doğar'ın da bulunduğu 35 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 13:37:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?