5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Nevruz paneli düzenlendi

Van'da Özbekistan ve Tataristan'dan da konuşmacıların katıldığı 'Nevruz' konulu bir panel düzenlendi.

Kültür Sarayı'nda düzenlenen panele, Vali Yardımcısı Mehmet Nuri Başaran, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Çalım, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Muzaffer Aktuğ, AK Parti İl Başkanı Vesim Yaviç, kamu kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Başkanlığını Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeki Taştan'ın yaptığı panele, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Hayrettin Parlakyıldız'ın yanı sıra Özbekistan'dan Doç. Dr. Cabbar Işınkul ve Tataristan'dan Doç. Dr. Leizen Garayova da konuşmacı olarak katıldı. Programın ilk konuşmasını yapan Doç. Dr. Cabbar Işınkul, Özbekistan hakkında bilgiler verdi.

Nevruz'un baharın müjdecisi olduğunu belirten Işınkul, Nevruz'un Özbekistan'daki önemine değindi. Nevruz'un 1991 yılından itibaren Özbekistan'da resmi bayram olarak kutlandığını belirten Işınkul "Her milletin kendine özgü gelenek, görenekleri, örf ve adetleri vardır. Nevruz'da bizim yıllardır uyguladığımız bir geleneğimizdir" dedi.

Panel, YYÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeki Taştan, ÇOMÜ Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Hayrettin Parlakyıldız ve Doç. Dr. Leizen Garayova'nın yaptığı konuşmaların ardından sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 22:30:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?