6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Nisan karı şaşırttı

(ÖZEL HABER)- NİSAN KARI ŞAŞIRTTI

Van'da sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı, şehrin yüksek kesimlerini beyaza bürüdü. Bahar ayında yağan kar, vatandaşlarda şaşkınlığa neden oldu.

Bahar havasının yaşandığı ve çiçeklerin açmaya başladığı Van'da nisan ayında kar yağması, vatandaşlar tarafından sürpriz olarak değerlendirildi.

Kar yağışı ile birlikte Erek Dağı ve çevredeki yüksek dağlar beyaz örtüye büründü. Sabahın erken saatlerinde şehir merkezinde yağmurla birlikte dolu yağarken, yüksek kesimlerde ise yerini kar yağışına bıraktı.

Erek Dağı eteğinde bulunan Yukarı Bakraçlı köyü sakinleri ise sabah kalktıklarında her tarafın beyaza büründüğünü görünce hemen kar küreklerini alarak evlerinin damlarını temizleye başladılar. Köyden Van merkeze gitmekte olan baba oğul, yol kenarında kar topu oynayıp kardan adam yaparak nisan karının keyfini çıkardılar.

Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri, akşama kadar belli aralıklarla sağanak yağmur yağışı beklediklerini, hava sıcaklığının ise gece eksi 1 gündüz ise 9 derece tespit ettiklerini belirttiler.

(ÖZEL HABER)- NİSAN KARI ŞAŞIRTTI
(ÖZEL HABER)- NİSAN KARI ŞAŞIRTTI
(ÖZEL HABER)- NİSAN KARI ŞAŞIRTTI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2010 Cumartesi 10:57:01
Güncelleme :10 Nisan 2010 Cumartesi 13:58:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?