5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Nisanda yağan kar şaşırttı!

Van'da dün akşamdan beri aralıklarla etkili olan yağış yüksek kesimleri beyaza bürüdü. Bahar ayında yağan kar, vatandaşlarda şaşkınlığa neden oldu.

Bahar havasının yaşandığı ve çiçeklerin açmaya başladığı Van'da nisan ayında kar yağması vatandaşlar tarafından sürpriz olarak değerlendirildi. Kar yağışı ile birlikte Erek Dağı ve çevredeki yüksek dağlar beyaz örtüye büründü. Sabahın erken saatlerinden itibaren kısa süreli etkili olan kar yağışı, vatandaşları hazırlıksız yakaladı. İnce kıyafetlerle kara yakalanan vatandaşlar bina girişlerine sığınarak korunurken, bazıları ise tedbir amaçlı yanlarında taşıdıkları şemsiyeleri açarak yollarına devam etti. Kar yağışı ve sis yüksek kesimlerde trafiği de olumsuz yönde etkiledi.

Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2 bin 225 Rakımlı Kurubaş Geçidi'nde ise kar yağışının yanı sıra etkili olan sis trafiği olumsuz yönde etkiledi. Yağışların kesilmesinin ardından öğlen saatlerinde ortaya çıkan güneşla birlikte artan sıcaklık özellikle şehir merkezinde bütün karların erimesine sebep oldu.
Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının belli aralıklarla gece saatlerine kadar devam etmesini beklediklerini, hava sıcaklığının gece 0 derece, gündüz ise 7 derece olacağını belirttiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 16:59:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zilan IP: 88.226.177.xxx Tarih : 9.04.2009 19:55:32

hiçte süpriz olmadı yıllardır vanda yaşıyorum her yıl aynı şeyler yaşanıyor ne süprizi ya