7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Nuray Hafiftaş Van'ı salladı

ÜNLÜ SANATÇI NURAY HAFİFTAŞ VAN'DA KONSER VERDİ

Van'ın düşman işgalinden kurtarılışının yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ünlü sanatçı Nuray Hafiftaş bir konser verdi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Sosyal Tesisleri'nde 92. kurtarılış yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen geceye; Vali Yardımcısı Halil Berk, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan ve çok sayıda davetli katıldı. Program, YYÜ Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterisi ile başladı. Ardından Van'ın yerel sanatçıları sahne alarak konuklara eğlenceli dakikalar yaşattı.

Gecenin finalinde ise ünlü sanatçı Nuray Hafiftaş sahne aldı. Alkışlar arasında sahneye çıkan Hafiftaş, birbirinden güzel türküler seslendirdi. Yerel saz sanatçıları ile sahneye çıkan Hafiftaş, bazen uyum sağlanamayınca bağlamayı eline alarak kendisi çalıp türkülerini seslendirdi. Hafiftaş, hayranı olan YYÜ Müzik Bölümü öğrencisi Gökçan Laleci'yi de sahneye davet etti. Sahneye çıkan Laleci, Hafiftaş'la birlikte 'Karagöz' isimli Azeri türküyü okudu. Konserin ilerleyen saatlerinde Hafiftaş hareketli parçalar okurken, davetliler de sahneye çıkarak oynadı.

Konserin sonunda YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, Nuray Hafiftaş'a plaket ve çiçek takdim etti. Hafiftaş ise aldığı plaketten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

ÜNLÜ SANATÇI NURAY HAFİFTAŞ VAN'DA KONSER VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2010 Cumartesi 12:44:02
Güncelleme :3 Nisan 2010 Cumartesi 12:55:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?