4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

O, yaşayan bir ölü!

Van’da yaşayan 77 yaşındaki Cevahir Durak isimli kadının, resmi kayıtlarda 22 önce öldüğü tespit edildi. Oğul İzzet Durak, annesinin yaşadığını kanıtlamak için, Van Cumhuriyet Savcılığı’na dilekçe verdi.

İl merkezine bağlı Hacıbekir Mahallesi Doğu Caddesi üzerinde ikamet eden Cevahir Durak, yaklaşık 1 ay önce aniden rahatsızlanarak felç geçirmesi üzerine oğlu İzzet Durak tarafından Van Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Durak’ın hastanede yatırılarak tedavi görmesi gerektiğini söyleyen doktorlar, kayıt için kimlik istedi. Önce kimliğinin evde olduğunu ancak sonradan yapılan aramalarda bulamayan oğul İzzet Durak, İl Nüfus Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu.

Annesinin kimliğini çıkarmak için müdürlüğe giden oğul Durak’a, görevliler kayıtta annesinin 22 yıl önce öldüğünü söyledi. Bunun üzerine şaşkına dönen Durak, çıkarılan tutanakta yaptığı incelemelerde, annesinin ölümünü veren kişileri tanımadığını ve bunların hayatta olmadığını tespit etti. Annesinin şu anda felçli olduğunu ve acil tedavi edilmesi gerektiğini söyleyen oğul İzzet Durak, Cumhuriyet Savcılığı’na dilekçe verdiğini ve annesinin kimliğini çıkartarak yaşadığını kanıtlamak istediğini belirtti.

Gürpınar İlçesi’ne bağlı Geziyurt Köyü’nde 15 Mayıs 1983 günü saat 08.10’da eceli ile öldüğü belirtilen tutanakta imzası bulunan M.I. (Mehmet Işık-1928), H.T. (Halef Tuncer-1340), H.Ş. (Hasan Şahin-1941) ve M.A. (Mustafa Alıcı) isimli şahısların öldüğünü belirten Meral Durak, Güzelyurt Köyü’nden yaklaşık 13 yıl önce Van’a gelerek yerleştiklerini söyledi.

Meral Durak, yaklaşık 1 ay önce annesinin kayıtlarda 22 yıldır ölü gösterildiğini öğrendiklerini ifade etti. Cevahir Durak’ın torunun eşi olan Meral Durak, "Annem birden rahatsızlandı ve hastaneye götürdük. Tansiyonunun çıkması sonucu felç olmuştu ve yatıracaklardı. Doktorlar bizden kimlik istediler. Kimliği evde araştırdık yoktu. Bizde kimliğin çıkarılması için yaptığımız başvuruda 22 senedir ölü olarak gösterilmiş. Bizde savcılığa dilekçe verdik. Ölümü 22 yıl önce, daha Van il merkezine gelmeden verilmiş. Ölümü verenleri tanımıyoruz ve hepsinin de öldüğünü öğrendik. Savcı önümüzdeki günlerde, annemi ve bazı tanıkları mahkemeye ifadelerine başvurulması için çağıracak. Savcılık tarafından onaylandıktan sonra, annemin nüfus cüzdanını ve daha sonrada tedavi olması için Yeşil Kartı’nı çıkaracağız. Tek isteğimiz, annemin tedavi olmasıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2005 Perşembe 14:29:05
Güncelleme :1 Nisan 2005 Cuma 17:19:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?