5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Öcalan'ın kitapları ele geçirildi

VAN'DA TERÖR ÖRGÜTÜ OPERASYONU

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda, aralarında terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yazdığı yasaklı yayınların bulunduğu 7 bin 500 adet kitap ele geçirildiği açıklandı.

Yapılan açıklamaya göre, Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmaları neticesinde Şabaniye Mahallesi'nde bir kamyonet ve depoda arama yaptı.

Yapılan arama sonucunda İstanbul'dan gönderilerek Van ve ilçelerine dağıtılmaya hazır yasa dışı PKK KONGRA-GEL terör örgütü ile terör örgütünün faaliyetlerini özendiren, öven, ayrıca dağıtılması-satışa sunulması yasaklanan 7 bin 500 adet kitaba el konuldu. El konulan kitapların arasında ise PKK terör örgütü

elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yazdığı yayın yasağı bulunan kitapların da bulunduğu açıklandı. Ele geçirilen kitapların piyasa değerinin ise yaklaşık 130 bin TL olduğu belirtildi.

Kitaplarla ilgili Van TUYAD-DER Başkanı İbrahim E., DTP Van İl Yöneticisi Haydar A. ile Artos Gıda Derneği Yöneticisi Şevket A. da gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 kişi, İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından öğle saatlerinde geniş güvenlik önlemlere altında adliye sevk edildi.

VAN'DA TERÖR ÖRGÜTÜ OPERASYONU
VAN'DA TERÖR ÖRGÜTÜ OPERASYONU
VAN'DA TERÖR ÖRGÜTÜ OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 17:07:01
Güncelleme :21 Kasım 2009 Cumartesi 17:12:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?