7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Ödüllü deneme SBS yapılacak

VAN'DA ÖDÜLLÜ DENEME SBS YAPILACAK

Van Valisi Münir Karaloğlu, il genelinde açtıkları 93 adet Seviye Belirleme Sınav (SBS) kurs merkezine giden 20 bin 728 öğrenci arasında ödüllü deneme sınavı yapacaklarını belirterek, "Biz Vanlı çocukların elinde taş ve molotof değil, Vanlı çocukların eline bilgisayar, kalem ve kitap vererek onları yarınlara hazırlamak istiyoruz. Onları ülkenin ve bu kentin yarınlarından söz sahibi olmalarını istiyoruz" dedi.

Vali Münir Karaloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, Türk Telekom İl Müdürü Abdulselam Kılıç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gıyasettin Subay ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Muhyettin İnci ile birlikte Ali Paşa Toplantı Salonu'nda bir basın toplantısı düzenleyerek 9 Ocak 2010 günü il genelinde yapılacak deneme SBS hakkında bilgi verdi. Merkez ile 11 ilçede sınav sonuçlarını ayrı ayrı değerlendirerek birinci, ikinci ve üçüncülerini ödüllendireceklerini ifade eden Vali Karaloğlu, öğrencilere ödül olarak verilecek olan dizüstü bilgisayarları, altınları ve TTNet Vitamin Paket Programını da masaların üzerine dizildiği toplantıda sınav hakkında bilgi veren Vali Karaloğlu, Van'da bu yıl eğitim konusunda ciddi projeler başlattıklarını belirtti. Hem ilköğretim hem de orta öğretimde çeşitli projeler yürüterek Van'daki eğitim kalitesini artırmak istediklerini anlatan Vali Karaloğlu, Vanlı çocukların ve gençlerin daha iyi ve donanımlı yetişmesini istediklerini kaydetti. Vanlı çocukların ve gençlerin hem kentin hem de ülkenin yarınlarında söz sahibi olmalarını istediğini belirten Vali Karaloğlu, "Biz Vanlı çocukların elinde taş ve molotof değil, Vanlı çocukların elinde bilgisayar, kalem ve kitap vererek, onları yarınlara hazırlamak istiyoruz. Ülkenin ve bu kentin yarınlarından söz sahibi olmalarını istiyoruz" dedi.

9 Ocak 2010 Cumartesi günü saat 10:00'da Van merkezi ile 11 ilçenin tamamından SBS deneme sınavı yapacaklarını söyleyen Vali Karaloğlu, merkez ilçede 23 ve 11 ilçede 70 olmak üzere açtıkları toplam 93 kurs merkezinde yaklaşık 20 bin 728 öğrencinin bu deneme sınavına gireceğini belirtti. Bu kursların dershaneye gitme imkanı olmayan çocuklar için oluşturdukları ciddi bir imkan olduğunu vurgulayarak, "Çocuklarımızı kendi okullarında kursa almıyoruz. Bu çocuklarımızı başka okullarda oluşturduğumuz kurs merkezlerine taşıyarak bir dershane havasına sokarak eğitmeye çalışıyoruz. Bu kurs merkezlerimize 6.'ncı sınıflardan 4 bin 934, 7'nci sınıflardan 7 bin 400 ve 8'inci sınıflarda ise 7 bin 374 olmak üzere 20 bin 728 öğrencim devam etmektedir"

ÇOCUKLAR EĞİTİM İÇİN KÖYLERDEN ŞEHRE TAŞINIYOR

Van merkezde bulunan İrfan Baştuğ İlköğretim Okulu'na ise merkeze bağlı 19 köyden 452 öğrenciyi her cumartesi ve pazar günleri tahsis edilen servislerle köylerinden alınarak burada açılan kursa getirdiklerini anlatan Vali Münir Karaloğlu, bu kursların 30 Mayıs 2010 tarihine kadar devam edeceğini kaydetti. Yıl boyunca kurslara devam eden öğrencilere yönelik 7 deneme sınavı yapılacağını da dile getiren Vali Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Bu deneme sınavlarının sebebi hem çocuklarımıza ne verdiğimiz ölçebilmek hem de çocuklarımızın sınav heyecanını yenmelerini istiyoruz. Kursa devam eden bütün çocukların kaynak kitapları, soru bankaları ve testleri de biz bedensiz olarak karşıladık. Bu güne kadar öğrencilerin hem kırtasiye giderleri hem de yol masrafları için yaklaşık bin TL harcamış olduk. Bu da çocuklarımıza feda olsun. Önemli olan Van'daki çocukların iyi yetişmesini sağlamak. Van'daki eğitim kalitesini artırabilmek ve Van'ın SBS'deki geri düşmesini engellemek istiyoruz".

9 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİMLERİNE YARDIMCI OLACAK PAKET PROGRAM DAĞITILACAK

Cumartesi günü yapacak olan deneme sınavına 6, 7, ve 8'inci sınıflarda okuyan ve açılan kurslara giden tüm öğrencilerin gireceğini söyleyen Vali Karaloğlu, "Biz 8'inci sınıfta olup da bu kurslara devam eden ve sınava giren çocuklar arasında her ilçenin birincilerine bilgisayar, ikincilerine yarım ve üçüncülerine ise çeyrek altın hediye edeceğiz. Her ilçede ilk üç dereceye giren öğrencilere ise TTNet Vitamin Paket Programını hediye edeceğiz. Ayrıca orta okulda olup, evinde bilgisayarı ve internet imkanı olan yaklaşık 9 bin öğrencimize ise TTNet Vitamin Paket Programını dağıtıyoruz. Alımını gerçekleştirildik ve önümüzdeki günlerde dağıtımını yapacağız. Bütün bu çalışmaların amacı Van'da eğitim kalitesini artırmak, Vanlı çocuklarımızı daha iyi eğitmek ve onları daha donanımlı hale getirerek yarınlara hazırlamaktır. Yarınların doktorları avukatları, mühendisleri, kaymakamları ve valileri olarak kentlerine ve ülkelerinde söz sahibi olmalarını sağlamaktır" şeklinde konuştu.

VAN'DA ÖDÜLLÜ DENEME SBS YAPILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 17:10:03
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 18:43:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?