3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Öğrenciler davul zurna ile uğurlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve Turcell'in sponsorluğunu yaptığı 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında, Van Milli Eğitim Müdürlüğü 640 öğrenciden oluşan ilk kafilesini davul zurna eşliğinde Antalya'ya uğurladı.

Van Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan ilk kafile öğrencileri aileleri ve öğretmenleri ile birlikte son hazırlıklarını yaparak otobüslerine bindi.

Çocuklarını uğurlamaya gelen aileler, öğretmen ve öğrencilerle birlikte davul zurna eşliğinde halay çekerek eğlendi. Halayların ardından malzemelerini araçlara yerleştiren öğrenciler 33 öğretmenin gözetiminde 11 otobüs ile yola çıktı.

Van'dan Antalya'ya gidecek olan ilk kafilenin bir hafta boyunca gezip, batıdaki öğrencilerle kaynaşıp doğu ile batı arasında gönül köprüsü temelleri atacağı ve yeni dostluklar kazanacağı belirtildi.

Antalya'ya giden ilk kafileyi uğurlamaya gelen Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, bu projenin gönüller arasında çok güzel köprüler oluşturacağını ümit ettiklerini söyledi.

Yıldız, "Bugün İlk kafilemizi Antalya'ya uğurluyoruz. 640 öğrencimiz 11 otobüs ile hareket edecek. Salı günü ise İzmir'e gidecek olan kafilemizi uğurlayacağız. Hafta sonu Ankara'dan misafir öğrencilerimiz geliyor. Onları karşılayıp en güzel şekilde misafir edeceğiz. Güzel ve heyecanlı bir duygu. Anneleri, babaları ile gelen çocuklar davul zurna eşliğinde uğurlanıyor. Ümit ediyoruz ki, gönül köprüsünde gönüller arasında çok güzel temeller atılır. Güzel birliktelikler oluşur ve insanlar arasında güzel köprüler oluşur" dedi.

Davul zurna eşliğinde çekilen halayların ardından otobüslerine binen öğrenciler, hareket eden otobüslerinin içinde anne ve babalarına el sallayarak Van'dan ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2008 Pazar 17:22:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?