2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Öğrenciler fabrika gezdi

Van Zambak Anaokulu'nda öğrenim gören minik öğrenciler, Erek İçme Suyu Fabrikası'nı gezerek, hazır suların nasıl yapıldığı hakkında bilgiler edindiler.


Zambak Anaokulu Müdür Yardımcısı Cengiz Ergül ve 6 öğretmenleriyle birlikte Erek İçme Suyu Fabrikası'na gelen 80 öğrenci, fabrikayı gezdiler. Galoş giyen ve bone takan öğrencilere, Fabrika Müdürü Mehmet Emin Hacıyusufoğlu ilk olarak su imalathanesini gezdirdi. Damacanaların temizlenmesi ve hazır su ile doldurulması konusunda çocuklara bilgiler veren, Hacıyusufoğlu insan sağlığı konusundaki hassasiyetlerinin en üst seviyede olduğunu belirterek, yıkama ve dolum ünitesinde el değmeden hijyenik ortamda üretim yaptıklarını söyledi. Ürettikleri suda herhangi bir olumsuzluğun söz konusu olmadığı ifade eden Hacıyusufoğlu, işletmelerinde Sağlık Bakanlığı tarafından 6 ay ve 1 yıl olmak üzere iki ayrı kontrolün sürekli olarak yapıldığını kaydetti.


Düzenledikleri ziyaret hakkında bilgiler veren Zambak Anaokulu Müdür Yardımcısı Cengiz Ergül ise, öğrencilere hazır suyun nasıl üretildiğini göstermek için böyle bir etkinliğe gerek duyduklarını söyledi. Ergül "Yıllık planımız dahilinde olan bu ziyarette öğrencilerimiz hazır içme suyunun, çeşme suyundan farkını kavrıyorlar" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 17:16:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?