2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Öğrenciler hediyelerini aldılar

Van Valisi Özdemir Çakacak, vatanına, bayrağına ve milletine yararlı fertler yetiştirmenin öğretmenlerin elinde olduğunu belirterek, "Bu çocukların ve geleceğin şekillenmesi öğretmenlerin eseri olacaktır" dedi. 

Vanlı iş adamı ve TURMEK (Emek Turizm Seyahat Acentesi ve Tur İşletmesi Anonim Şirketi) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Diyadin, Ramazan bayramı öncesinde 800 ilköğretim okulu öğrencisine çanta hediye etti. İş adamı Adil Diyadin tarafından okul çantaları Sempaş İlköğretim Okulu, Mustafa Necati İlköğretim Okulu, Ferit Melen İlköğretim ve Kerim Tuncer İlköğretim Okulu'nda bulunan ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtıldı. Sembolik olarak Kerim Tuncer İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle okul idaresi tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilere çantaları verildi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan dağıtım töreninde bir konuşma yapan Van Valisi Özdemir Çakacak, kardeşlik, dayanışma ve paylaşmanın yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayında hayırsever işadamı tarafından yapılan yardımın çok önemli olduğunu söyledi. Vali Çakacak, "Böyle önemli bir günde burada bulunmaktan dolayı mutluluk duydum. Bu çocuklarımıza ne yapılsa azdır. Çünkü bu ülkeyi uluslararası platformda çağdaş uygarlık seviyesine ancak çocuklarımızı iyi eğiterek ulaştırabiliriz. Siz değerli çocuklarımız ülkemizin geleceğisiniz. Bugün bizim olduğumuz yerde yarın siz olacaksınız. Ama bunun için çalışmanız gerekiyor. Siz büyük bir ülkenin çocuklarısınız, her zaman büyük düşünerek büyük işler yapmalısınız" dedi. 

Öğretmenlere de seslenen Vali Özdemir Çakacak konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu çocukların şekillenmesi, vatanına, bayrağına ve milletine birer faydalı fert olarak yetiştirilmesi sizin elinizdedir. Çünkü geleceğimizi siz şekillendireceksiniz. Sizlere çok büyük görevler düşüyor." 

40 derslikli olan Kerim Tuncer İlköğretim Okulu'nda idareciler tarafından belirlenen ihtiyaç sahiplerine verilen okul çantası dağıtım töreninde kısa bir konuşma yapan hayırsever iş adamı TURMEK Yönetim Kurulu Başkanı Adil Diyadin ise, buradaki bütün öğrencilerin ilerde vatanına ve milletine çok faydalı fertler haline geleceğinden şüphesinin olmadığını söyledi. 

Konuşmaların ardından Kerim Tuncel İlköğretim Okulu'nda bulunan 200 öğrenciye çantaları Vali Özdemir Çakacak, hayırsever iş adamı Adil Diyadin, Milli Eğitim Müdür Vekili Ali İhsan Sayılır ve öğretmenler tarafından verildi. 

Hayırsever işadamı tarafından dağıtılan okul çantalarından birini alan ilköğretim okulu 1. sınıf öğrencisi Semra Yürek, bayram öncesinde aldığı hediye ile sevincini gizleyemedi. 5 kardeş olduklarını belirten Yürek, aldığı yeni çanta ile çok mutlu olduğunu dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 12:29:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?