7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Öğrenciler üst geçit istedi

Van Atatürk Lisesi öğrencileri, okullarının önünde sık sık meydana gelen kazaların tekrarlanmaması için Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün’den üst geçit talebinde bulundular.

Atatürk Lisesi 9/İ sınıfında okuyan Berva Temel, Fehime Kurt, Bayram Kaval, Selahattin Çiftçi ve Ferdi Kılınç isimli öğrenciler, İskele Caddesi üzerindeki okullarının önüne üst geçit yapılması için yazdıkları dilekçe ile birlikte, Belediye Başkanı Burhan Yenigün’ü makamında ziyaret ettiler. Okullarının önünde sık sık kaza meydana geldiğini ve 15 gün önce de bir arkadaşlarının yaralandığını dile getiren öğrenciler, Başkan Yenigün’den okul önüne üst geçit yaptırmasını istediler.

Üst geçidin şehrin görünümünü bozduğu gerekçesiyle alt geçit yapmayı planladıklarını belirten Belediye Başkanı Burhan Yenigün, 2005 yılında Atatürk Lisesi ve İstasyon İlköğretim Okulu önüne alt geçit yapacaklarını söyledi.

Öğrencilerden belediye hizmetlerini de soran ve aldığı olumlu cevaplardan dolayı yüzü gülen Başkan Yenigün, "Ben de Atatürk Lisesi mezunuyum. Sizin bu isteğinizi önümüzdeki yıl alt geçit olarak gerçekleştireceğiz. Derslerinize iyi çalışın, öğretmenlerinize de selamlarımı iletin" dedi.
Öğrenciler, kendilerini makamında kabul ederek alt geçit sözü veren Başkan Yenigün’e teşekkür ettikten sonra belediyeden ayrıldılar.

van
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 13:55:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BAŞBELASI IP: 193.140.225.xxx Tarih : 9.10.2008 11:19:51

bir atatürk lisesi mezunu olarak yoldaşlarımı kutluyorum fakat aradan 5 yıl geçmesine rağmen daha geçit yapılmadı inşallah ilerki yıllarda yapılır tabi bu arada ölmeden görsek...