3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Öğrenciler Van'a hayran kaldı

Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Ankara'dan Van'a gelen 390 kişilik 3'ncü öğrenci kafilesi, Van'ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve Turkcell'in sponsorluğunu yaptığı 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında, Ankara'dan Van'a gelen 390 öğrenci ve öğretmenleri önce Van Müzesi'ni gezdi. Giriş kapısında görevli arkeologlar tarafından karşılanan öğrenci kafilesi, sergilenen eserleri büyük bir titizlikle incelerken, bol bol fotoğraf çektirdiler. Yaklaşık 1 saatlik müze ziyaretinin ardından kafile buradan ayrılarak Van Kalesi'ne giden öğrenci kafilesi burada önce Van Evi'ni gezdi. Ardından öğrenciler gün batımını izlemek üzere kalenin yüksek kesimlerine çıktı.

Öğrenciler Van Kalesi'nden gün batımını izlerken hayranlıklarını gizleyemediler. Öğrencilerden Serdar Bozkurt, ilk günden gördüğü güzellikler karşısında şaşırdığını belirterek, "Müze'de gördüğüm tarihi eserler ve Van Kalesi'ndeki muhteşem manzaraya hayran kaldım. Gün batımını buradan izlemek çok keyifli. Keşke çok daha önce gelseydik" dedi.

Birçok öğrenci oturup gün batımını doyasıya seyrederken, kimileri de bu muhteşem manzaranın fotoğrafını çekti.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 13:31:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?