5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Öğrenciler Van'a hayran kaldı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçen yıl başlattığı 'Gönül Köprüsü' projesi kapsamında İstanbul ve Artvin'den Van'a gelen 240 öğrenci kentin tarihi ve turistik yerlerine hayran kaldı.


Proje kapsamında Akdamar Adası'nı gezen öğrenciler Van'a ilk kez geldiklerini, kentin tarihi ve turistik dokusuna hayran kaldıklarını söylediler. Akdamar Adası'nın tarihi dokusundan çok etkilendiğini anlatan öğrencilerden Elif Kuşçu, Van'ı çok güzel bulduğunu ve beğendiğini belirterek, "Önceki gün Çavuştepe Kalesi'ni gezmiştik. Akdamar Adası, Van Gölü ve Artos Dağı'na hayran kaldık. Gezmek, görmek güzel şey. Bu geziler sayesinde özellikle kültürel bilgimizi daha da artırıyoruz. Ayrıca Van insanının samimi ve cana yakın oluşu bizleri çok sevindirdi. Bu kadar ilgi beklemiyorduk. Çok mutlu olduk" dedi.


İstanbul Ümraniye Çayırönü İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Abuzer Ünal ise üniversiteyi Van'da okuduğunu, burayı yakından tanıdığını belirterek, "Van her şeyiyle gerçekten güzel bir kent. Üniversiteyi okuduğum yıllardan bu yana Van'ı daha da gelişmiş gördüm. Öğrencilerime gelmeden önce Van'ı anlattım. İnsanların sıcaklığı, cana yakınlığı öğrencilerimin özellikle çok hoşuna gitti. Böyle bir proje olmasaydı öğrencilerim buraları göremeyecekti. Emeği olan herkese çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.


Öğrenciler daha sonra Edremit ilçesinde bulunan Kız Kalesi'ne çıkarak burada gün batımını izlediler. Burada Edremit, Van Gölü ve Van'ı kuşbakışı izleyen öğrencilere Van Ticaret Borsası (VATBO) ile Van Genç İş Adamları Derneği (VANGİAD) tarafından dondurma ikramında bulunuldu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 15:45:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?