6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Öğrenciler yararına kermes

VAN'DA ÖĞRENCİLER YARARINA KERMES

Van'da bulunan Horhor Gençlik, Çevre, Bilim, Kültür, Sanat, Sağlık, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öğrenciler yararına kermes düzenledi.

Beşyol Mevkii'nde kurulan çadırda, dernek yöneticileri ve üyelerinin evlerinde yaptıkları yiyecek, tatlı ve hediyelik el işi süs eşyasını satışa sundular. Akşam saatlerine kadar açık olacak olan kermeste elde edilecek olan gelir ile öğrencilere burs ve kalacak yer sıkıntısı çeken için de kalacak yer temininde kullanılacağını belirten Dernek Başkanı Abdullah Genel, kermesin 2010 yılının başında kurulan derneği ilk etkinliği olduğunu belirtti. Böyle bir etkinlik düzenledikleri için çok heyecanlı olduğunu ifade eden Genel, "Van merkezde eğitim gören fakir öğrencilerin eğitimine bizim de bir katkımız, aşlarında tuzumuz olsun diye bu kermesi düzenledik. Gayemiz fakir öğrencilerimize barınma yeri sağlamak ve bir miktar burs dağıtmaktır. Gençlerimizin geleceğine katkı sağlamak amacıyla kurmuş olduğumuz dernek inşallah gelecekte önümüzü ve ufkumuzu açacaktır" dedi.

Cuma Namazı'nda çıkan vatandaşlar, düzenlenen kermese katkıda bulunmak için büyük ilgi gösterince bir anda çadır dolup taştı. Gelenlere satış yapan yaklaşık 40 civarında görevli, vatandaşların yoğun ilgisi karşısında siparişleri yetiştirmekten zorlandılar.

VAN'DA ÖĞRENCİLER YARARINA KERMES
VAN'DA ÖĞRENCİLER YARARINA KERMES
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 17:41:01
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 21:28:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?